Rauf Tamer İkinci cephe
HABERİ PAYLAŞ

İkinci cephe

Türkiye’yi oyalıyor diye, birileri PKK’dan pek memnundular. Şimdi, Türkiye’yi oyalıyor diye IŞİD’ten PKK bile pek memnun. İkinci cephe değil, kim bilir kaçıncı cephe bu. Düşmanımın düşmanı diye başlayan bir vecize vardır ya... Otoyollardaki trafik canavarı bile PKK’nın ve IŞİD’in dostu sayılır. Bayram notları Türkler birlik ve beraberlik sergiliyor. Milyonlarca arabayla aynı istikamete aktılar, dönüşte milyonlarca arabayla, yine aynı ruhla, aynı istikamete akarak İstanbul’a geliyorlar. - Vahdet budur. Ölmek var, dönmek yok. Nitekim yüzlerce can kaybı, sakat ve yaralı.

Haberin Devamı

Denizlerle çevrili bir ülkeyiz ama yüzme şampiyonları çıkartacağımız yerde, her yaz boğulma rekorları kırıyoruz.

Binali Bey dördüncü... Görüyor musunuz? Aynı üniversiteden 4 başbakan çıkıyor. Demirel, Erbakan, Özal ve Binali Yıldırım... Hiç biri de solcu değil. İyi ama nerde “karşıt görüşlü” öğrenciler? Bir tanecik olsun çıkmaz mı?

Notlara devam edelim: Televizyonlarda bayram boyunca sadece müzik programlarını izledim. Herkesin şarkıcı olmaya heveslenmesini anlıyorum da, ötesini anlayamıyorum: - Ses var, kulak yok. - Kulak var, kalp yok. - Kalp var, ses yok. Velhasıl, ruh sıfır. Neticede yine radyolara dönmeye karar verdim. Ama TRT Müzik’i terkedemem.

Bir okuyucu... Hem de entel olduğu üslubundan belli bir okuyucu... Diyor ki: - Lefter’i kaleci zannetti diye Kılıçdaroğlu’yla dalga geçtin ama bak, sen de Turgay’ı santrfor zannettin. - Be hey dangalak doçent... Okuduğunu böyle mi anlıyorsun? Aç bir daha oku... Turgay için “Galatasaray Lisesi takımında santrfor oynardı” dedim ben... Lefter hangi takımda ne zaman kaleci oynamış, sor bakalım Kılıçdaroğlu’na.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder