Rauf Tamer İklim uygundur
HABERİ PAYLAŞ

İklim uygundur

Kutuplaşmayı, öfkeyi ve nefreti dindirmek, bütün bireylerin ve kurumların görevidir ama en çok AK Parti’nin görevidir. Çünkü o, iktidar. Çünkü o, kaptan. - Gemi ona teslim. Buna vakti de olacak. Öbür partiler, seçim sonuçlarının iç muhasebesine dalmışken, iktidar partisi bir Barış Dili’yle ılık rüzgarlar estirebilir. Önce bu.... Herşeyden önce bu.

Şimdi dönelim, öbür partilerin iç muhasebesine. Sonuncu partiden başlayalım. Efendim “Beyefendi biraz dinleneceklerdir” zannettiniz ama öyle görünmüyor. “Tapulu arazisine gecekondu kurdurtmayacak” gibi... Bakın hâlâ ne diyor: - Bir dağdan bir kuş uçsa, dağ ne kaybeder? Bir dağa bir kuş konsa, dağ ne kazanır? Haklıdır ama dağ sürekli fare doğurursa ne olur? Ayrıca “dağ nerde” diye sorsalar, cevabı: - Yandı bitti kül oldu. Bu kadarı yeter.

Haberin Devamı

Gelelim HDP’ye... Orada fazla dalgalanma olmaz. Çünkü HDP, öbür partilere benzemiyor... Özveriye hazır kadroları koltuk meraklısı değil. Bunu defalarca ispatladılar. Şimdi onların derdi, yeni bir strateji tespiti.

Peki, CHP? Orada durun biraz. Umut Oran’ı ve Muharrem İnce’yi tenzih ederim. Ama genel başkanlığa hevesli öyleleri var ki, besle kargayı, oysun gözünü dedirtiyor insana. Eh, Baykal’a yapılan kalleşliği ve vefasızlığı hatırlarsanız, şimdi pekala men dakka dukka’lık bir manzara izleyebilirsiniz. Brütüs’lere benden selam söyleyin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder