Rauf Tamer Keşke...
HABERİ PAYLAŞ

Keşke...

Eğer çok isteseydi, HDP -davetli olmadığı halde- Türk Bayrağını alır, Yenikapı’ya gelir “Türkiye Türkiye” diye bağırır, Genelkurmay Başkanı’ndan Devlet Bahçeli’ye kadar bütün konuşmacıları alkışlardı. Mitinge gelen kovulmaz. Hele Demokrasi Mitingi’ne gelen hiç kovulmaz. HDP Heyeti oraya gelmiş de “niçin geldin” diye soran mı olmuş? Bunu ne düğünde sorarlar adama, ne de cenazede. Fakat HDP, davetli olsa da oraya gelmezdi. Onun taşıyabileceği, onun tahammül edebileceği bir atmosfer değildi o... Zaten de hiç dert edinmedi. Derdi sadece bizlere düştü.

Haberin Devamı

Eksik olsun

Görüyor musunuz AB’yi? Ağzımızla kuş tutsak fayda yok. Zaten açık açık söylüyorlar. İyice tozuttular. Biz niye hâlâ ısrar ediyoruz? Bu adamlarla aynı kulüpte ne işimiz var?

Ben koyu bir AB yanlısıydım. Hele Aralık 2004’ten beri daha da koyu bir AB yanlısı olarak Türkiye’yi hep müzakere masasında görmek istedim. Yüzlerce yazı yazmışımdır. Bugün artık -tam tersi- felaket biçimde bir AB aleyhtarıyım. Onlar ne kadar Türkiye düşmanıysa, ben de o kadar AB düşmanıyım. Ben bile bu hale gelmişsem, normal veya çekimser vatandaşlar kimbilir ne haldedir.

Peki, ya Amerika? Yazıklar olsun. Delikanlılık yıllarımda Komünist Rusya aleyhine yazdığım bütün yazılar bile beni Amerikancı yapamadı ama 6. Filo’yu protesto eden solcu gençler haklıymış meğer. Hepsinden özür dilerim. Hele şu Obama yönetimiyle ABD, kendi tarihinin en kaypak, en zavallı, en güvenilmez dönemini yaşıyor. Bakar mısınız? Erdoğan, Putin’e gitti ya... Beyaz Saray’dan hemen bir açıklama geldi. - Türkiye bir NATO üyesidir. Yok yahu. Nasıl da hatırladı bir NATO üyesi olduğumuzu?

.........

Neymiş?

- Türkiye Batı’ya sırtını dönmüş. Hayır efendim. Asıl Batı kendine sırtını dönmüştür. Bütün demokrasi değerlerini kaybetti Batı... Hatta insaniyet değerlerini.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder