Rauf Tamer Kim demiş
HABERİ PAYLAŞ

Kim demiş

Gerek BDP’ye gerek HDP’ye kötü bir haberim var: Maalesef, partiniz kapatılmayacak. Siz “beni kapatın” diye yalvarsanız da kapatılmayacaksınız. Boşuna sızlanıp durmayın.

Gerçi “demokratik ülkelerde sizin gibi partiler yoktur” ama öbür partilerimiz gibi partiler de yoktur. Böyle bir üslup, dünyada yoktur. Yasalar doğru dürüst işlese, zaten hiçbir parti siyaset yapamaz.

[[HAFTAYA]]

Ne var ki, bağrımıza taş basıp katlanıyoruz. Sizler, siyaseti nasıl inat üzerine kurmuşsanız, seçmenler de siyasi tercihlerini inat üzerine sürdürmektedirler.

Haberin Devamı

Lafı dağıtmayıp, dönelim şu parti kapatma meselesine... Ne zaman kapatıldıysanız, en iyi Hasip Kaplan bilir ki, yeni bir isimle, daha kuvvetli olarak geldiniz. Çünkü mağdurdunuz. Bunlar, eski taktikler. Ama bir noktaya kadar. Çünkü gökten zembille yeni oylar inmiyor.

Ortada Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı bir soruşturma yok. Ortada Anayasa Mahkemesi’ne intikal etmiş bir dava yok. Ortada MGK’nın aldığı bir karar da yok. Hasip Hoca “var” dese de MGK’nın böyle bir yetkisi ve böyle bir görevi yok. Öyleyse nerden çıktı bu “kapatılıyoruz” lafı? Boşuna heveslenmeyin. Kapatılmıyorsunuz. Kapatılmayacaksınız. Üzgünüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder