Rauf Tamer Kimle kim?
HABERİ PAYLAŞ

Kimle kim?

Haberin Devamı

Boş tahminler. Gereksiz anketler. Bugün Belediye Seçimleri olsa hangi parti kazanırmış... mış. Küsüratına kadar biliyorlar, öyle mi?

*[[HAFTAYA]]

Adayların ismi belli olmadan, boşuna zahmet... Genel Seçim’le Yerel Seçim farklıdır. Yerel’de aday’ın rolü büyüktür. Yâni, soruyu sorarken “yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsin” değil “hangi aday’a oy verirsin” diye soracaksın. Fakat... Bakıyorum, sallıyorlar. Kimle kimi yarıştırdıkları belli değil.

*

Genel Seçim’de başka partiye, Yerel Seçim’de başka partiye oy veren, milyonlarca seçmen var. Aday’ın rolü... Zaten öyle olmasa “kimi aday gösterelim” diye bu kadar uzun düşünmezler. Nitekim öyle Belediye Başkanları gelip geçmiştir ki, efsane gibidirler... Büyük iz bırakmışlardır. Partilerinden daha önde anılırlar. Hatta bazılarının partisi göçüp gitmiştir ama kendisi hâlâ popülerdir.

*

Bunları niye yazdım? Çünkü hangi parti ne kadar oy alır, hangisi birinci hangisi ikinci gelir, oylarında düşüş mü olur, çıkış mı olur, ne kadar olur gibi saçma sapan yayınlar yapılıyor. Abesle iştigal. Biraz bekleyin bakalım. Adaylar belli olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder