Rauf Tamer Kural bellidir
HABERİ PAYLAŞ

Kural bellidir

Bir hükümet nasıl devrilir? Ya mecliste devrilir, ya sandıkta. Başka yol yok. Yani, sokakta hükümet devrilmez. Parkta, stadyumda, hipodromda falan hükümet devrilmez.

[[HAFTAYA]]

Bundan önceki ANAP-DSPMHP hükümeti nasıl devrildi? Sandıkta devrildi. Refahyol nasıl devrildi? Mecliste devrildi. Hile ve desise yoluyla da olsa aritmetik değişti ama neticede mecliste devrildi.

Peki ondan önceki hükümet? Yani, tek başına iktidar olan ANAP Hükümeti nasıl devrildi? O da seçimle devrildi: 1991. Daha geriye gitmiyorum. Zira silah zoruyla devrilen hükümetler, konumuzun dışındadır. Fakat.... Yargı yoluyla hükümet devirmek diye bir şeyi ilk def’a duyuyorum... Ve inanmıyorum.

Haberin Devamı

Acaba diyorum hükümet büyük alınganlıklar içinde mi, acaba her olayda bir manâ, bir komplo mu arıyor? Mümkündür. Zira aydınlardan, liberallerden ve etkili kesimlerden çok uzaklaştı hükümet... Sadece meydanlara döndü... Bence yetmez.

Nitekim bakın CHP’ye... Hiç iktidar olmadığı halde, yıllardır kuvvetini entelektüel çevrelerden aldığı için bir iktidar partisi kadar hep muktedir gözüküyor. Sayısal değil de siyasal ağırlık dedikleri şey herhalde bu olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder