Rauf Tamer Mesafe’ymiş...
HABERİ PAYLAŞ

Mesafe’ymiş...

Bir “mesafe” lafıdır gidiyor. HDP’ye güya ayar veriyorlar. Diyorlar ki ona; - Terör örgütüyle arana mesafe koy. Ne demek bu? - Örgütle ilişkini kesme ama bari fazla yaklaşma. Yani makul mesafede durursa, HDP’yi hoş görecekler.

Sıfır tolerans varken, HDP’ye niye veriliyor bu avans? Ona yanaşmak, onunla kaynaşmak isteyen partiler, terör örgütüyle ilişkini kes diyeceklerine, niçin mesafeye rıza gösteriyorlar? - Mesafe koy. Ne kadar mesafe mesela? 10 metre mesafe mi koysun, 2 metre mi, kaç? Limitiniz nedir?

Haberin Devamı

Mesela, bir anayasa taslağı çalışmasına katılabilme hakkı için, HDP’nin, terör örgütüne kaç metre mesafeye kadar sokulabilmesine izin veriyorsunuz? Kırmızı çizginiz nerede başlıyor? Mesela, dağa kaçırılan çocuklar mesafe’ye dahil mi? Yine mesela, Meclis’te milli nitelik taşıyan hangi ortak bildiriye imza vermekten, onu muaf ve mazur sayacaksınız? Kaç defa daha? Oradaki mesafe nedir? Kandil kadar yakın mı?

Sevsinler böyle mesafeyi. Aman ha... Örgüte daha fazla yaklaşmasın bu HDP. Müttefikleri olan partiler ne kadar mesafe uygun görüyorlarsa işte o kadar. Eğer ölçüyü kaçırırsa, Prof. Kaboğlu bile onu bir daha almaz masaya. Eh, onsuz bir anayasa taslağı da ortaklarının içine sinmez... Zaten bakın Karamollaoğlu’na toplantı deşifre olduğundan beri ağzını açıp tek laf ediyor mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder