Rauf Tamer Milli enerji
HABERİ PAYLAŞ

Milli enerji

Mikrofonu yolda hangi Azerbaycanlı’ya uzatsalar, aynı söz:

- 30 yıldır bugünü bekliyorduk. Yaralı asker bile... Doktor’a “Elini çabuk tut” diyor “Acele cepheye dönmem lazım.” Bu insanlar 30 yıl önce belki de doğmamışlardı bile... Ya da küçücük çocuktular... Fakat aynı noktaya odaklanmışlar: İşgal altındaki vatan topraklarına. Yazar Sevil Nuriyeva bu tabloyu “30 yıldır birikmiş milli enerji” olarak tanımlıyor. Harika.

Evet ama eksik

Kuru kuruya bir ateşkes çağrısı var ama... Ermenistan’a “işgal ettiğin topraklardan önce çekil” diyemiyorlar. Hem de koskoca devletler. ABD, Rusya, Fransa... Diyemiyorlar. Vallaha bravo Ermenistan’a. İki gram ağırlığıyla dünyayı parmağında oynatıyor. Bu kadarını Yunanistan bile beceremez.

Haberin Devamı

Lobi

ABD Başkan Seçimi için lobiler harıl harıl çalışıyor. Rum Lobisi, Ermeni Lobisi, Yahudi Lobisi, YPG - PKK Lobisi... Ne ararsanız var. Eksik olan sadece: Amerikan Lobisi. Yabancı misyon gibi kaldı zavallı.

49 buçuk Ahmet

Ahmet Davutoğlu ne diyor:

- Ben yüzde 49.5 oy almış bir Başbakanım. Doğru söylüyor. Ben de şahidim. Miting meydanlarında “Onlar konuşur, AK Parti yapar / Onlar konuşur, AK Parti yapar / Onlar konuşur, AK Parti yapar diye diye alnının teriyle aldı o 49 buçuğu. Kolay iş midir bu yaptığı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder