Rauf Tamer Mühim bir nokta
HABERİ PAYLAŞ

Mühim bir nokta

Türkiye, evet, Azerbaycan’ın yanındadır ama burada yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlarımız bize emanettir. Bunu söylemeye bile gerek yoksa da, tekrar kayda geçsin istedim. En ufak bir endişeleri olmasın.

Esasen, Ermenistan’da yaşayan Ermeni Halkı’yla da bizim bir problemimiz yoktur. Biz sadece yıllardır dünyaya pompalanan bir soykırım yalanı’yla boğuşmaktayız.

Bu noktayı vurguladıktan sonra, şimdi dönelim Azeri - Ermeni çatışmasına. Biz tarafız diyoruz. Doğru. Azerbaycan’ı haklı buluyoruz ve yanında olduğumuzu her gün ilan ediyoruz. Fakat durun bir dakika. İlham Aliyev şöyle bir çıkış yapıyor. Türkiye ‘taraf’ değildir diyerek, bizi tartışmanın dışında tutmayı hedefliyor. Vallaha böyle bir siyasi nezaket, az görülmüştür. Aliyev’i kutlarım. Bir külfet yükleyip bizi kötü kişi etmek istemiyor.

Haberin Devamı

Dost böyle olur. Gerçi Aliyev, Türkiye taraf değildir diye her gün tekrarlasa bile biz yine de onun tarafındayız ve tarafında olacağız ama Aliyev galiba şunu bilmiyor: - Biz zaten her acının tiryakisi olmuşuz. Bir eksik, bir fazla... Ne fark eder? 1991’de Ay Laçin diye yüreğimize düşmüş bir ateş, bizi hâlâ yakıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder