Rauf Tamer Ne bu suskunluk
HABERİ PAYLAŞ

Ne bu suskunluk

Güvenlikte olmayı her ülke ister... İsveç de istiyor... Hakkıdır. Gerçi NATO’nun sağlayacağı güvenliğe, pek güvenilmez ama İsveç madem istiyor “Neden istiyorsun?” diye de sorulmaz.

*

Lakin, güvenlik istemek, Türkiye’nin de hakkıdır. Amerika dahil hiçbir devlet “Türklerin canı cehenneme” diyemez... Hele İsveç, hiç diyemez. Eğer derse, cevabını misliyle alır.

*

Şimdi o safhadayız işte. PKK’yı bağrına basan İsveç, bu haliyle NATO’ya girmek isterken, Türkiye’nin veto ediş sebebini bir türlü anlayamıyor. Kafa basmıyor olsa, on kere yüz kere anlatalım ama kafa başka türlü çalışıyor... Özetlersek: “Türkler, ölmek için vardır. Yaşasın İsveç!..” Bütün mesele bu.

Haberin Devamı

*

Peki, bizim muhalefet niye sesini çıkarmıyor? Dünyanın bir numaralı gündemi bu olduğu halde 6’lı masa niye hiç konuşmuyor? Müstakbel Cumhurbaşkanları niye ağzını açıp tek kelime söylemiyor?

*

Söyleyemez. Söylerse İsveç’ten önce Kandil rahatsız olur. Kandil rahatsız olunca, HDP rahatsız olur. HDP rahatsız olunca...

Eyvah, bütün planlar projeler suya düşer... Hatta adaylık bile hayal olur... Bakalım... Çakma Kuvayı Milliyeciler bu badireyi nasıl geçiştirecekler?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder