Rauf Tamer Ne hoş olur
HABERİ PAYLAŞ

Ne hoş olur

İster misiniz Joe Biden iyi bir “Türk Dostu” çıksın? Yoo, o kadar değilse bile, ister misiniz Türkiye’ye gayet sıcak ve adaletli davransın? İster misiniz taze bir başlangıç yapsın ve beyaz bir sayfa açsın?

Niye olmasın? Pekâla mümkün. Belki de Biden, sırf Türkiye’ye değil, bütün dünya ülkelerine sevgiyle yaklaşacaktır... Ne biliyorsunuz? Belki de ‘büyük devlet”in büyüklüğünü sergileyecektir. Ne biliyorsunuz? Dünyadaki Amerikan karşıtlığını belki de sempatiye dönüştürmek için bir misyon üstlenecektir.

Haberin Devamı

Rüya mı görüyorum? Hayal mi kuruyorum? Ne ise ne. Ama şurası muhakkak ki Amerika’nın böyle bir rüzgara ihtiyacı var. Bu dünyada süper de olsan, nefret edilen bir ülke olarak yaşamak ne fena şey. Etrafa korku salmak yetmez. Ayrıca da saygı telkin etmek lazım.

Joe Biden’ı hiç tanımadan, vaktiyle ona yaptığımız eleştiriler, bugün yok hükmündedir. Bir pardon diyelim ve önümüze bakalım. Eksantrik bir zat olduğuna göre rutin dışı bir başkanlık sergileyeceğini tahmin ediyorum. Zaten sıradan bir Amerikalıya benzemiyor. Öbür başkanlardan farklı bir başkan göreceğimiz muhakkaktır. Hele “taç giyen baş akıllanır” derler ya, üstelik Biden “akıllı olduğu için” taç giydi galiba. Temennim: Biden sırf Amerika’ya değil, dünyaya hayırlı olur inşallah.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder