Rauf Tamer Neden olmaz...
HABERİ PAYLAŞ

Neden olmaz...

Bir öğretim üyesi, -herhalde vaktinin bolluğundan- hiç üşenmeyip saymış: Cumhurbaşkanı şimdiye kadar 128 kere erken seçim yok demiş, seçim Haziran 2023’te.

*

Bence 128’den daha fazladır da 128 diyelim. Bu çok büyük bir rakam. İnsana 40 kere bile deli dersen deli olurmuş ama 128 kere seçim yok dediği halde karşı taraf hâlâ erken seçim sayıklıyor.

*

Şunun için yazıyorum: - 128 kere erken seçim yok diyen bir Cumhurbaşkanı, milleti kandırıp birden bire baskın seçim yapar mı? - Yaparsa, milletin ona itimadı kalır mı? - Başkan Erdoğan’ın karakteri buna uygun mu?

Haberin Devamı

*

Demek ki böyle bir ihtimal yok. Buna rağmen nedir bu her gün erken seçim çağrısı? Şudur: - Canım efendim, 128 kere “Hayır” desen de sözünden dönebilirsin. Ne var bunda? - Canım efendim, söz verdinse senet vermedin ya.

*

Siyasette elbet bu da bir yol. Milleti kandırmak, belki de maharet sayılıyor. Parti genel başkanlığına “Aday değilim” deyip ertesi gün tek aday olmak... Kimseyi işten çıkarmayacağım deyip binlerce kişiyi kapının önüne koymak... Rejim değişti deyip aynı rejimde cumhurbaşkanlığına soyunmak... Nedir bunlar?

*

Biz zannederdik ki, böyle çarkçılar, böyle fırıldaklar siyasette tutunamazlar. Ne münasebet. Vatanın ve milletin istikbalini tayin edecek kadar faal ve başarılıdırlar.

*

Bu sebepledir ki, erken seçime 128 defa hayır diyen Başkan Erdoğan, 6 Kasım’da pekala baskın seçim yapabilir, öyle mi? Ve millet hiç yadırgamaz, öyle mi? Hiç ayıplamaz. Yahu, gidin sorun bakalım, Erdoğan’dan en nefret eden birine sorun: - Erdoğan böyle bir şey yapar mı? O bile diyecektir ki: - Asla. Onun için, boşuna her gün bağırıp çağırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder