Rauf Tamer Nokta atışlar
HABERİ PAYLAŞ

Nokta atışlar

Haberin Devamı

Öncel Öziçer ne güzel anlatmış sürü halinde gezen o tatil arsızlarını... Bugün ben yazacaktım fakat Öziçer öyle enfes yazmış ki artık onun üzerine ne yazsan yavan kalır. Geçelim.

* [[HAFTAYA]]

Sıla parası, rakı parası, başlık parası... Hangisini dersen de serbestsin. Ama Bülent Arınç “rakısız olsun” dediği için haydii, günlerdir yazılar yazılıyor, yorumlar yapılıyor. İçime fenalık geldi. Sanki bütün şarkıların orijinallerine pek sadıkızdır da tek kusurumuz Vardar Ovası. .... Bu arada... Kırkpınar Başpehlivanı da dopingli çıktı. Her şey aklıma gelirdi de, Er Meydan’ında zeytinyağına makina yağı karıştıracakları hiç aklıma gelmezdi.

*

İstanbul Belediyesi için her partide aday adayları var, değil mi? Var. Şimdi onlardan sadece biri aday seçilecek. Peki seçecek olan kim? Sen ben değil, genel başkan... Yani seçimde kime oy vereceğinizi genel başkan belirliyor. Bereket “demokrasi sandıktan ibaret değil”. Nitekim geçen yerel seçimde CHP’de kime oy vereceğimizi Deniz Baykal belirlemiş, cevabını da almıştı. Heyhat, şimdi o zat, Baykal’ın koltuğunda oturuyor. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını adeta ispatlamak için.

*

Aynı şekilde Kadir Topbaş da bize iki kere arka arkaya dayatılan adaydır. Hayatımda gördüğüm en heyecanlı seçim, 1994 Yerel Seçimleriydi. Bir tarafta Zülfü Livaneli, Ertuğrul Günay, öbür tarafta Tayyip Erdoğan, daha beri tarafta İlhan Kesici ve Bedrettin Dalan. Hepsi çetin ceviz. Ama onlar bile bize dayatılmış adaylardı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder