Rauf Tamer Özetlersek...
HABERİ PAYLAŞ

Özetlersek...

Âkil insanlar, iki aylık izlenimlerini aktarırlarken hafızalarımızı da tazelediler. Geçen yıl bugünler kaç cenaze geldi’yi konuşuyorduk. Şimdi ise 7 Bölge Halkı’nın masum istekleri, samimi endişeleri ve mutluluk beklentileri gündemdedir. Âkillerin sunduğu rapor, klasik duvarların aşıldığı bir Konuşan Türkiye profili çizmekte... Bence çok faydalı oldu.

[[HAFTAYA]]

Ve fakat


Hepsi değil ama bazı Âkil Adamlar’ın, son toplantıdan sonra içeride konuşulanları, çıkıp hemen kapı önünde, merdiven altında, asansör boşluğunda, hem de tahrif ederek anlatmaları âkilliğe hiç sığmadı. Bir şey daha... Baskın Oran’ı tenzih ederim ama öbür profesör var ya... hani şu, son dakikada istifa eden zat... Bu davranışı kime benziyor diye çok düşündüm ve sonunda buldum: Abdüllatif Bey’e.

Yüzde 15 meselesi

İyi anlaşılamadı. Bunca zamandır silahlı unsurların sadece yüzde 15’i mi çekildi sahi? Çok az. Acaba diyorum, PKK kamplarına vasıl olanlar mı bu yüzde 15. Öbürleri henüz yoldaysa mesele yok. Yol dediğim de asfalt değil ki... Otobüslerle otomobillerle gitmiyorlar ki..? Dağ, tepe, bayır... Ve tabana kuvvet. Bebek Sahili’nde yürümeye benzemez bu. Her neyse. Sonuç: Barış Süreci’nde Birinci Aşama’nın tamamlandığı fikrine ben de katılıyorum. En azından “tamamlanma yoluna girdiğine...” Zaten bu satırları yazarken ya da siz okurken o yüzde 15, yüzde 20’ye varmıştır bile.

Not: Bir Beşiktaşlı olarak UEFA’ya vallahi teşekkür ederim. Bize 1 yıl ceza değil, aslında 1 yıl avans verdi o... “Kendinizi toparlayın öyle gelin” diye... Zaten bizim de programımız buydu. Öyle değil mi Fikret Başkan?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder