Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Meğer öyleymiş... "Cumhurbaşkanı İmamlık da yapmak durumunda olduğu için" Akşener, cumhurbaşkanı adayı olamazmış. (Sanki daha önce olmamış gibi.)

*

Bakar mısınız? Kadın imam olamıyor... Dolayısıyla cumhurbaşkanı da olamıyor ama Parti Genel Başkanı olabiliyor öyle mi? Herhalde başbakan da olabiliyor ki, Akşener başbakanlığa şimdiden talip.

*

Bu mantığı tam anlayabilmiş değilim. Ama şöyle bir şey hatırlıyorum. Demirel, DYP'yi bırakıp Cumhurbaşkanı olduğu zaman (1993) kendisine Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanlığı'na aday olacağı haberini götürmüşler. İlk tepkisi:

Haberin Devamı

- Kadından olmaz. Öyle anlatırlar. G Yani Demirel, Çiller'in diğer vasıflarına bakmadan iyi veya kötü demeden, liyakatı hakkında eksi veya artı bir görüş belirtmeden, sadece iki kelime söylemiş:

- Kadından olmaz.

*

Şimdi galiba Akşener de aynı şeyi söylüyor ve sözü "kadından olmaz"a getiriyor. Lakin olmayan nedir? Sadece cumhurbaşkanlığı mı? Başbakanlık falan da şöyle dursun ama şirketlerde onbinlerce çalışana kaptanlık eden değerli kadınlarımız vardır. İçlerinde Türk ekonomisine yön verecek mevkilere gelmiş kadın yöneticilerimiz ve kadın patronlarınımız vardır.

*

Buna rağmen "kadından olmaz" demek artık mümkün mü? Her kadınımız elbet cumhurbaşkanı olacak değil ama onbinlerce insana hayat verebilen kadınlarımızın kıymetini bilelim. "İmamlık" başka nasıl olur?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder