Rauf Tamer Pazar notları
HABERİ PAYLAŞ

Pazar notları

Fransa’daki göstericiler ne istiyorlarsa... “Verin kurtulun” demeye fırsat kalmadı. Zaten verdiler. Akaryakıt vergilerini dondurdular... Hiç kimse de çıkıp Macron’a “mesele akaryakıt değil yahu, hâlâ anlamadın mı” diye sormadı... İstekler devam ediyor.

- Verin verin, daha da verin.

Siz, meşhur “sarı öküz” hikayesini bilir misiniz? Bilenler bilmeyenlere anlatıversin. Çünkü Fransa’daki olay, tam da sarı öküz’le başlayan bir teslimiyetin sarı yelek’le sembolleşmesinden ibarettir...

- Ah Macron ah, siz en başta o sarı öküzü vermeyecektiniz.

Haberin Devamı

ABD Yargısı

Gelelim Amerika’ya. Hakan Atilla meselesi ne oldu? Savcı, cezayı az bulmuştu. Niye vazgeçti? Memnun olmasına memnunuz ama ne değişti de savcı birdenbire insafa geldi?

Hayır hayır. “ABD’de yargı, talimatla mı işliyor” diye sormuyorum, bana ne? Nasıl işlerse işlesin. Benim derdim başka: Bu zarif jest’in ardından bize yine ne kazık gelecek acaba? Hazır olun.

Doğru karar

Dönelim Türkiye’ye. Her seçim kampanyasında gözümüzü yoran afiş ve flamalar, kulağımızı kirleten seyyar şamatacılar, bu defa yok. Kanun değil ama doğru karar. Sokakları flamalarla donatarak, kamyonetten çığlık çığlığa müzik yayını yaparak şimdiye kadar kim seçim kazanmış ki?

.........

Başımızı döndüren şehir trafiği yetmiyormuş gibi, bu lüzumsuz ve faydasız kampanya biçimi, zaten demode kalmıştı. Bıraktığı tahribat da bize yadigâr kaldı. Sıra inşallah klakson terbiyesine gelir.

Neyse ki ben paçayı kurtardım. Prof. Dr. Mehmet Tınaz sayesinde, vertigo denen musibetin tam da kenarından döndüm. Sayın hocaya ve Op. Dr. Tuğçe Botanlıoğlu’na teşekkür ve şükranlarım var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder