Rauf Tamer Rutin dışı
HABERİ PAYLAŞ

Rutin dışı

Bir tahmin yap. Yapamam. Çünkü CHP ve MHP seçmeninin ne kadarı sandığa gidecek bilemem. Peki AK Parti? Orası kemikleşmiştir ama kemikleşen oylar yeterli midir bilemem... Bu da katılıma bağlı.

[[HAFTAYA]]

Sözün kısası: CHP ve MHP seçmeni ya fire vererek kıyak yapıp Erdoğan’ı 1. turda seçtirecek. Ya da Erdoğan, 1. turda seçilebilmek için başka yerlerden takviye alıp eksiğini tamamlayacak.

İşte bu sebeple tahmin zor. Çünkü burada partiler yarışmıyor, esasen Çatı Adayı partisiz olduğu için, elmalarla armutların ne kadarını toplamak lazım, bilinmiyor. Ama “her şey olabilir” demek de yetmiyor. Çünkü bu bir ilk... Tecrübe fayda etmiyor.

Haberin Devamı

Düz hesap olsaydı kolaydı. 13 tane partinin oylarını topla, Erdoğan’ın oylarıyla kıyasla, tabloyu gör: 1. tur nafile. Ama bu öyle değil. Burada rutin dışı bir durum var. Hem de çok acayip bir durum.

Çünkü; “Kaçak oylar” kadar “takviye oylar” da göreceğiz. Veya hiç görmeyeceğiz. “Biat oyları” kadar belki “ihanet oyları” da göreceğiz. Veya hiç görmeyeceğiz. “İnat oyları” kadar eminim ki “intikam oyları” da rol oynayacak. Bu bakımdan... Sadece oturup neticeyi bekleyin. En sağlam tahmini sandık yapar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder