Rauf Tamer Şaka gibi
HABERİ PAYLAŞ

Şaka gibi

Batılı dostlarımız, tutturmuşlar, 15 Temmuz girişiminde başka devletlerin desteği var mıydı diye... Belge istiyorlar. E bonjur. Vallaha Türkler hariç hepsinin çorbada tuzu vardı diyebiliriz.

- Ama darbenin belgesi mi olur?

Ben size anlatayım:

- Meclis’i İngilizler bombaladı.

- Tankın üzerinden halka ateş edenler İtalyan’dı.

- Marmaris’teki oteli basan suikastçılar, Fransız’dı.

- Genel Kurmay Başkanı’nı rehin alanlar İspanyol’du.

- İstanbul semalarını yırtan jetin pilotu Yunan’dı...

- Hiç Türk yok muydu?

Haberin Devamı

- Tankların arasından hayalet gibi süzülüp giden biri vardı, sadece o Türk’tü. Haa, bir de şey... ABD, aslanlar gibi arkamızdaydı.

Ölçüye dikkat

Rus turistler hoş geldiler, safa getirdiler. Ama bizim bu neredeyse dalkavukluğa varan kibarlık budalası halimiz nedir? Nezaket elbet göstereceksin. Ne de olsa misafirdir, ne de olsa müşteridir. Elbet güleryüzle selamlayıp karşılayacaksın. Ama abartmayacaksın.

Her yıl böyle. O kadar çok eğilip bükülüyoruz ki, Ruslar da şaşırıyorlar. Yahu bunlar bizi mutlu etmek için geliyor değiller ki... Kendileri mutlu oluyor... Olmasalar gelirler mi? Putin’e de maşallah, biraz kızıp alınganlığa kapılsa, hemen turizm silahına sarılıyor. Sanki sonunda lütfen yumuşayıp jest yapmaktadır. Şunu bilmiyor Putin: Türkiye’ye uçuşları her yasaklayışta, Türkler değil, asıl Ruslar bedbaht olmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder