Rauf Tamer Sisteme dair
HABERİ PAYLAŞ

Sisteme dair

Bir taraftan sandık her şey değildir diye bağırıp da, diğer taraftan sürekli erken seçim istemek biraz tuhaf geliyor ama yine de üzerinde düşünmek lazım. Bir ülkeyi kimin yöneteceğini elbet sandık tayin eder. Ama nasıl yöneteceğini kurallar söyler. Yasalar söyler. Bazen teamüller bile söyler... Zaten hepsine birden sistem diyoruz. Ama sistem orada dururken, üstüne bir başka sistem yamamak, çok ülkenin başına çok dertler açmıştır.

Bizde CHP sağa kaymıyor. Karıştırmayın. Başka bir yolu seçmiştir. Sağcıları partiye dolduruyor. O da bir yol. Sağa kaymak, zahmetli iş. Türlü handikapları var. Halbuki parti içinde sağ bir platform oluşturmak, yabancı futbolcu transferi gibidir. Baktın ki faydası yok, biletini keser yollarsın.

Haberin Devamı

Yeni bir rüzgar

Batı’nın palyaçosu Yunanistan’a kötü bir haberimiz var: Eski dost Mısır’la başlayan yakınlaşmamız, zincirleme olarak yeni ufuklar getirecek ve bölgede estireceğimiz barış taarruzu, Türkiye’yi yepyeni bir lige taşıyacaktır.

.............

Akdeniz’in minder komiği Yunanistan’a bir kötü haberimiz daha var: Arkasında zannettiği Avrupa Birliği, arkasında falan değilim diye bağırmıyor ama “bu yüzsüzlükten bıktığını” fısıltı halinde söylemeye başlamıştır.

Siyasi mizah

Belki yetersizdi ama AK Parti’nin şu animasyon mesajı, siyasi mizahı tekrar hatırlattı bize. Mizah dediğim, yani hafiflik değil, incelik. Ve biz Türklerin çok iyi becerdiği ve becereceği bir zekâ oyunu. Üstelik, kutuplaşmanın en etkili ilacı.

.............

Bir ara bu bizde vardı. Müzikholler, sahne ışıkları, siyasi mizah ustası sanatçılarla süslüydü. Kahkahalar hâlâ kulaklarımdadır. Hiç değilse oraya dönebiliriz. Birlikte gülmek, aynı anda, aynı şeye gülmek, bâri nefret’i kovacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder