Rauf Tamer Sözün kısası
HABERİ PAYLAŞ

Sözün kısası

Dünya liderlerinin Arjantin’deki hallerini gördünüz... Bunlar bir de güya gelişmiş olanları... Bir vahşi cinayetten “şüpheli ve şaibeli” veliaht Prens’e nasıl da yılışıyorlar. Onu orada tek başına ve dışlanmış vaziyette bırakacaklarına, hâlâ dalkavukluk ediyorlar. Hepsi için söyleyemem ama dünya yıldızı geçinen şahsiyetler, yerlerde sürünmektedirler.

İnsan kalitesi bu hallere geldi işte. Koskoca ABD’ye bakın. Suriye’de düştüğü durumu seyredin. Türkiye’ye uyguladığı oyalama politikasını bir düşünün. Oyalamak, diplomaside vardır. Elbet vardır. Vardır da seviye ister. Yalanla dolanla olmaz. Ancak ustaca bir üslupla vakit kazanılır. Ama her gün, her saat, söz verip de sözünde durmamak, diplomasi değildir. Şimdi ABD, böyle bir çukurun içinde. - İtibarı sıfır. Dünyadaki itibarı sıfır. Veliaht’ın parası, ondan daha çok saygı görüyor. Hale bakın.

Haberin Devamı

Gelelim Avrupa yakasına. Oradaki insan kalitesi, zaten yıllardır irtifa kaybediyor. Çoktan beri doğru dürüst bir Devlet Adamı yetişmiyor. Şu ara... İçlerinde yegâne aklı başında lider Angela Merkel kalmıştı. O da “lanet olsun” deyip siyaseti bırakıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder