Rauf Tamer Sözün kısası
HABERİ PAYLAŞ

Sözün kısası

Konuya hiç girmedim. Çünkü bu ‘sözde’ kelimesini hiç sevmem. Ama yine de o meşhur kural’a uyarak “sözü kim söylemiş” ben önce dönüp ona bakarım. Baktım. Ve işte bu sebeple de konuya hiç girmedim. Girmem de.

# Duvar yazısı

Cemal Gürsel’e bile “Sözde Cumhurbaşkanı” diyen olmadı.

Nüans

‘Militan’ kelimesine gelince. Bazısı bunu hakaret sayar, bazısı da iltifat. O kadarına karışamam. Futbol kulüplerinin militanları vardır, siyasi partilerin militanları vardır, hatta bazı derneklerin canla başla çalışan militanları vardır. Normaldir. Bunların hiçbiri ‘militan’ lafından rahatsız olmazlar. Neden? Çünkü hiçbirinin cebinde silah yoktur. En mühimi de: Hiçbirinin kafasında devlete bir kalkışma fikri yoktur. Yani, kelimenin üzerinde fazla tepinmeyelim.

Haberin Devamı

Fark burada

Mike Pompeo’nun ziyaretini niye iptal etti Brüksel? Hiç... Sırf Joe Biden’a dalkavukluk olsun diye. - Kral öldü, yaşasın yeni kral.

......

Avrupalı öyledir. Biz ise düşenin yanındayız. Gerçi Pompeo, selam verilecek adam değildir. Türkiye’ye bin türlü ayıbı vardır ama Çavuşoğlu’nun ona hâlâ gösterdiği nezaket bizim milli terbiyemiz. Pompeo anlasa da anlamasa da.

......

Yine de dileriz Brüksel, kararından dönsün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder