Rauf Tamer Takvim yaprakları
HABERİ PAYLAŞ

Takvim yaprakları

Cumhurbaşkanı olma heveslisi çok insan varken, neyse ki başbakanlığa talip biri de çıktı. Böyle bir makam olmadığını bile bile çıktı, bravo. Elbet takvime de bakmıştır. Öyleyse soralım:

- Ne zaman başbakan olacaksınız? Bize bâri bir tarih verin. Sanırım veremez.

Tam hesaplamadım ama bugünden itibaren sayarsak, herhangi bir talibin Başbakan olabilmesi için en az 5 yıl lazım. 10 yıla, 15 yıla kadar da yolu var. Ama en az 5 yıl. O da her şey yolunda giderse...

Yani, meşakkatli bir yol. Buna rağmen şimdiden “Başbakan olacağım” diye hedef koymak, takdir edilecek bir kararlılıktır. Onu atamak, 20 yıl sonra da olsa, kimbilir hangi cumhurbaşkanının dönemine rastgelecek... Kimbilir...

Haberin Devamı

Öyle ya... Parlamenter Sistem’de, kimse kendi kendine başbakan olmuyor. Onu, dönemin cumhurbaşkanı tayin ediyor. Malûm, teamüller var. Haa... Kılıçdaroğlu 2015’te koalisyon kurmak için Devlet Bahçeli’ye “Başbakan siz olun” diye teklif ederken, hangi yetkisini kullanıyordu bilmiyorum. Hayretler içinde kalmıştık. Bahçeli de gülüp geçmişti zaten.

Parlamenter Sistem’in vardır böyle azizlikleri. Ecevit +11’ler hükümeti, bir skandaldır. 28 Şubat’ta 55’inci Hükümet’in kuruluş biçimi, ayrı bir skandaldır. 2007’deki 367 Sabih’i de unutmayın ha..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder