Rauf Tamer Takvim yaprakları
HABERİ PAYLAŞ

Takvim yaprakları

Seçimler bazen futboldaki derbi'ye benzer... Kimin kazanacağı belli olmaz... Favorisi de vardır, sürprizi de vardır. Bu bakımdan... Erken öten her horoz dikkatli olmalı.

*

1983... Demokrasiye -güya- tekrar geçiş seçimleri. Üç parti giriyor. Askerlerin kurduğu ve başında Emekli General Turgut Sunalp'in bulunduğu Milliyetçi Demokrat Parti... Turgut Özal'ın ANAP'ı... Ve -güya- CHP'nin devamı niteliğindeki Halkçı Parti.

*

Askerlerin Partisi (adı değilse bile öyle) favori gösteriliyor. Onlar da zaten kendilerini favori görüyorlar. Öyle ki, seçimi seçimden evvel kazanmış gibiler... Bakanlar Kurulu dahi belli. Her biri tebrikleri kabul etmeye başlamış bile.

Haberin Devamı

*

Sonuç: Kaybediyorlar. Sonuncu oluyorlar. Kazanan Turgut Özal. Gerçi "Evren Paşa'nın bir teknik hatası yüzünden oylar Özal'a aktı" denir ama ne olursa olsun... Erken öten horoz, hayal kırıklığına uğruyor. G Şimdi de erken öten horozlar görüyoruz. Öyle sanırsınız ki, seçim olmuş bitmiş, Cumhurbaşkanı dahil Yardımcıları ve Bakanları ismen belli olmuş, icraat başlamış, ilk 6 ayda büyük işler yapılmış, hatta Parlamenter Sistem için geri sayıma bile geçilmiş.

*

Ayıp değil. Ama ölçüyü kaçırmamalarını tavsiye ederim. Biri, sabredemeyip "gelmekte olan" diye bahsediyor kendinden... Öbürü "az kaldı" diye takvim biçiyor... Beriki devr-i sabık'tan dem vuruyor... İşte bu olmuyor. Türk seçmeni, hoşlanmaz böyle şeylerden... Hele oldubitti'ye hiç tahammül edemez. Benden hatırlatması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder