Rauf Tamer Taze başlangıç
HABERİ PAYLAŞ

Taze başlangıç

İnsanların kaybedecek bir şeyi kalmayınca, ölüm korkusu da bitiyor. O bitince de, terörle birlikte yaşamak, gayet olağan hale geliyor. Ne olacaksa olsun duygusu var ya? Terör dehşetini sıfıra indirmek üzeredir. Diyarbakır Anneleri’nin, Şırnak, Van Anneleri’nin giriştikleri evlat nöbeti her türlü şiddete meydan okumaktadır.

- Terörün asıl mağlubiyeti budur.

HDP, yüksek mahkemede incelenirken “Kürt Siyasal Hareketi” artık yeni bir pozisyon almak zorunda. Ne gibi diyeceksiniz.

- Barışçı bir dil.

- Bir dizi barışçı eylem.

Haberin Devamı

- Ve millete dönüş. Yani siyasi yelpazede yeni bir yer. Bu yapılmazsa, iyi yetişmiş Kürt Aydınları’nın, yıllarca dirsek çürütüp verdikleri bütün emeklere yazık olur. Ve açık söyleyeyim: Yeni nesillerle kolay kolay diyalog kurulamayacağına göre, şimdiki HDP Kurmayları, yarın mumla aranır...

Özetlersek... Terörden hayır yok. Mesafe koysan da hayır yok, koymasan da hayır yok. O vapur kaçtı. Şiddet kanıksanmış... Hiddet balon gibi sönmüş... Dehşet ise halkla yüz göz olmuştur. HDP, taze bir başlangıç yapıp, yeni bir dünyaya açılmalıdır.... Görecektir ki, o dünya, hiç de kötü bir dünya değildir.

NOT: Joe Biden’a gecikmiş teşekkür: ABD Başkanları bundan sonra 24 Nisan’larda soykırım diyecek mi demeyecek mi merak ve heyecanından bizi kurtardığı için.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder