Rauf Tamer Teğet geçti
HABERİ PAYLAŞ

Teğet geçti

Geçen yıl tam bugünler... Ne olduydu? 7 Haziran seçimlerinin yıldönümündeyiz, dikkat... İstikşafi müzakereler başlamak üzereydi... 45 gün havanda su dövülecek, sonra da seçimin yenilenmesine karar verilecekti.

Koalisyon fırsatını kaçıran yüzde 60’lık blok, hâlâ dizini dövmektedir. Fakat o koalisyon kurulsaydı, HDP bugün, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacaktı. Belki de devleti parmağında oynatacaktı. Oysa, şu anda fezlekelere toslamış durumdadır. Nerden nereye?

Bunu niye yazıyorum? Koalisyona çok hevesli olan gruplar, 1 yıllık aradan sonra, şimdi daha soğukkanlı düşünüp cevap versinler bakalım: - İyi mi olmuş, kötü mü olmuş? Yani, mesela, Almanya Parlamentosu’nun kararını kınamayan bir HDP, iyi bir ortak mı olurdu, kötü bir ortak mı?

Haberin Devamı

Her neyse... İstikşafi falan diye epey dalga geçtiniz ama Davutoğlu güzel rol yaptı, topları tam 45 gün taca attı. Meğer hayır varmış. 7 Haziranınızı bu vesileyle kutluyorum.

NOT: Körfez geçişi şimdiden hayırlı olsun. Osman Gazi Köprüsü, 26 Ağustos’ta açılıyor. Tarih’e dikkat: Zafer Haftası. Yani “İlk hedefiniz Akdenizdir” ama önce İzmir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder