Rauf Tamer Ters köşeler
HABERİ PAYLAŞ

Ters köşeler

Hep söylerim ya. Ekmeleddin Bey’i kendi haline bıraksalar, “tek başına” daha da yol alır. Fakat heyhat... Çatı’nın mimarları konuştukça, Beyefendi’ye kötülüğü dokunuyor. Hele salı günleri Gurup Toplantıları, Ekmeleddin İhsanoğlu’na olumsuz yansıyor. Bence İhsanoğlu, kendine yeni bir slogan bulmalı. Mesela: - Başka ihsan istemez.

[[HAFTAYA]]

Sandığa gidin çağrıları çok güzel. Yeter ki sözünüzü dinlesinler. Bir def’asında ne olduydu, hatırlayın. 3 Parti’nin katıldığı 1983 seçimlerinde, tabloyu protesto için tak tak tak kampanyası açtılar: Sandığa gidin ama tak tak tak, üçüne de evet deyin... Deyin ki oylarınız iptal olsun. Etkili bir kampanyaydı. Zannettik ki oyların büyük kısmı iptal edilecek. Ve böylece seçime meşruiyet gölgesi düşecek. Ne gezer? Sandıklar bir açıldı. Baktık ki, birinci parti 45 puan... İkinci parti 31 puan... Üçüncü parti 22 puan. Toplarsanız 98 puan eder. Geriye ne kaldı? Ne kaldıysa işte, tak tak tak’lar onların içinde. Kıssadan hisse: Kimsenin oyu ipotek altında değil.

Haberin Devamı

Son notumuz ateşkes’e dair. İsrail Hükümeti’ni kınarken, Dünya Yahudileri’ni incitmeyin. Hükümetler başkadır, Halklar başkadır. Bu arada Birleşmiş Milletler’in de maşallahı var... Neymiş? Birleşmiş... miş. Sadece çetele tutuyor: Şu kadar ölü var, şu kadarı kadın, şu kadarı çocuk... sanki istatistik kurumudur. Bizim “Köy İhtiyar Heyetleri” vallahi Birleşmiş Milletlerden daha faal... Hatta bizim “Anıtlar Kurulu” daha da cevval. Hiç değilse önüne gelen her dosyayı reddediyor. Kolay mesai midir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder