Rauf Tamer Tuhaf bir şey
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf bir şey

- “Dava açmazsanız nâmertsiniz.” Bunu diyebilmek ne büyük bir lüks. Yâni, tazminat ödemekten hiç korkmamak ve millet aç’ken on binlerce lirayı sokağa atmak, nasıl bir şövalyelik?.. Tabii, başkalarının parasını.

On yıldır yüz kere duyduğumuz bir laf bu: - “Dava açmazsanız nâmertsiniz.” Allah Allah. Bile bile insan suç işlediğini ilan eder mi? Eder. Parayla değil mi? Para hazır. - Neyse bedeli öderiz.

Bazen, benim de canım suç işlemek istiyor. Bazen benim de ille hakaret etmek istediğim insanlar oluyor. Ne yapayım? “Benim de canım var, ben de insanım.” Becerebilir miyim bilmem ama zaten böyle bir imtiyazım yok. Olsa bile... - Hakaret Fonu’m yok.

Haberin Devamı

Gerçi siyasette hakaretler elbet karşılıklı gidip geliyor. Her iki tarafı da yadırgıyorum. Hatta orantısız da buluyorum... Ama el kesesine güvenerek “Dava açmazsanız nâmertsiniz” kabadayılığını hiçbir sınıfa sokamıyorum. Ve çok ayıplıyorum.

# Duvar yazısı

İktidarlar geçicidir. Ana muhalefet ise kalıcı.

Not: Arkadaş diyor ki: - 18 yıldır bu iktidar ne yapmak istedi de CHP mâni oldu? Yahu mâni oldu diyen yok. Mâni olamadı diyen çok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder