Rauf Tamer Tuhaf bir şey
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf bir şey

Beyefendi: “YSK’da bile bulunmayan seçmen bilgileri bizde var” diyor... Vahim bir durum. Maksat yine ortalığı karıştırmak mı, yoksa diğer kurumlara yaptıkları gibi YSK’ya şimdiden bir el ense çekmek mi, yoksa bu bey “sirkatin mi söylüyor” bilemem ama masumâne bir şeyden bahsetmediği kesin.

*

Normal seçmen bilgileri nedir?

- Adı, soyadı.

- Anne adı, baba adı.

- Doğum yılı ve yeri vs... Bu bilgilerin dışındakiler, çoğu zaman mahremiyete girer. Ona fişlenme denir.

*

60 milyon seçmen var. Hepsi birden fişlenmiş olamaz. Ama ‘Kara liste’de bulunanlara birer çarpı işareti konduğu muhakkaktır. Yoksa o bilgiler neye yarar? Turşusu mu kurulur? Şimdiden idam sehpaları hazırlanıyorsa, iktidara geldiklerinde neler olacağını siz düşünün.

Haberin Devamı

*

Ellerinde hangi ekstra bilgiler olabilir? Mesela: TC numaranız. Kredi kartı şifreniz ve -varsa- banka bilgileriniz... Özel hayatınız ve -yine varsa- kasetiniz falan... Dahası da aklıma gelmeyenler. En mühimi, ev adresiniz. Yani, gelip yarın birisi evinizi taşlasa, adresi kimlerden aldığı belli.

*

Diyeceklerdir ki:

- Bu bilgileri kastetmedik. Öyleyse hangi bilgileri kastettiniz? Seçmene ait normal bilgiler zaten malum... Ama siz YSK’da olmayan bilgiler diyorsunuz. Nedir onlar? Seçmenin sevdiği şarkı, tuttuğu kulüp mü? Yahu ne müthiş adamsınız.... Tam bir devlet adamı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder