Rauf Tamer Tuhaf bir yarış
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf bir yarış

Asayiş, can sıkıcı ama seçim takvimi bir yandan ilerliyor. Enteresan bir durum var. Meclisteki 4 parti, birbiriyle değil, kendisiyle yarışmaktadır. - HDP, yüzde 10’un üstüne çıkmaya çalışıyor.

[[HAFTAYA]]

- MHP, yüzde 20’ye ulaşmaya çalışıyor.

- CHP, yüzde 30’u aşmaya çalışıyor.

- AK Parti, yüzde 40’ın altına inmemeye çalışıyor.

Görüyor musunuz?

Birbirine rakip yok. Gölge boksu var.

Lakin şu 400 milletvekili lafı nerden icap etti, onu anlayamadım. Anayasa değişikliği için lazım olan bir rakam aranıyor ise, 367’nin üstü demek yeterliydi, 400 neyin nesi? Yok, Referandum’a rızanız varsa 330’un üstü demek yine yeterliydi, 400 nerden çıktı?

Haberin Devamı

Böyle durumlarda fazla uçmak yerine mütevazı rakamlar söyleyeceksiniz ki sonuç hüsran olmasın. Bakın CHP’ye, hedef yüzde 35 dedi ama bir kere konuştu, daha da telaffuz etmedi. Halbuki ön seçim ona moral getirmişti. Çıtayı daha da yükseltebilirdi. Yapmadı. Doğrusu budur. Gürsel Tekin bile “yüzde 40 alırız” demediğine göre, bu defa çok tedbirli yürüyorlar. İyi ediyorlar.

Zaten MHP, her zaman tedbirli bir partidir. Seçmenini hayal kırıklığına hiç uğratmadı. HDP’ye gelince... Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı o yüzde 9.7 oyu çok iyi tahlil etmesi lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder