Rauf Tamer 'Üçüncü yol'
HABERİ PAYLAŞ

'Üçüncü yol'

Cumhurbaşkanı, terör örgütüne sesleniyor: - Ya teslim, ya ölüm. Üçüncü bir yol yok.

Halbuki var. Silahlı unsurlar, geldikleri yoldan (çok iyi bildikleri yoldan) Türkiye’yi terkedip gidebilirler. Çatışmasızlık’tan da öte, terörün sonlanması olur bu. Gerisi Allah kerim.

Başbakan ise, eğer 2013 Mayısı’ndaki ortama dönülürse oturup pekala masada konuşulabileceğini söyledi. Eh, o da bir yol. Fakat Cumhurbaşkanı bastırıyor: - Ya teslim, ya ölüm. Tamam da, üçüncü yol, PKK’nın elinde... Kendi iradesiyle silahlı unsurlarını yurtdışına çekerse neden çektin diye kim sorabilir? Kaldı ki... Cenazelerin bıçak gibi kesilmesi, tansiyonu birdenbire düşürecek ve herkesi sakinleştirecektir.

Haberin Devamı

Lakin... Cenazeler kimin umurunda? Cumhurbaşkanıyla Başbakan’ın ters düşmeleri, farklı düşünmeleri, bizi çok mutlu ediyor. Hele bir de anayasa kitapçığını fırlatsalar zil takıp oynayacağız.

Bu durumda Kandil’in meydan okumaya devam etmesi, sürpriz değil, gayet olağan. Asıl sürpriz, silahlı unsurların Türkiye’yi birdenbire terketmesidir. Böyle bir şok, hiç bilmediğimiz bir ortam getirecektir. “Ya teslim ya ölüm”den gayrı üçüncü bir yol daha olduğunu gösterse, Kandil ne kaybeder? Belki de hayat bayram olur. Denemeye değmez mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder