Rauf Tamer Ufuk turu
HABERİ PAYLAŞ

Ufuk turu

Sırf Obama’nın değil, ABD’nin genel karnesine bakmak lazım. Afganistan’ı ne hale getirdiği işte ortada... Irak’ı ve Suriye’yi nasıl bir bataklığa sürüklediği de ortada... Daha gerilere gitmiyorum.

Eski günahları şöyle dursun, son çeyrek asırdaki siciline bakın. Ortadoğu’da milyonlarca insanın ölümünden ABD sorumludur. Hitler Almanyası’ndan ne fark kaldı?

Varşova

En hantal kurumlardan biri NATO... Hatta Birleşmiş Milletler’den daha da hantal.

Şimdi Varşova’da olduğu gibi, arada bir toplanıyorlar, adına zirve diyorlar, bir bildiri yayınlayıp dağılıyorlar. Bir süre sonra haydii, tekrar toplanıyorlar, bir bildiri daha. Sosylalist Enternasyonal’dan hiç bir farkları yok. Havanda su dövüyorlar.

Haberin Devamı

Britanya

Avrupa ülkeleri lider sıkıntısı çekiyor deyince bazıları pek bozuluyor ama İngiltere’ye bakar mısınız? Kendine bir Başbakan arıyor, bulamıyor. Görev üstlenmeyi kimse göze alamıyor. Tevazu’dan diyeceksiniz... Bizde olsa, çook talip çıkardı diyeceksiniz. Acaba mı? Yoksa İngiltere’yi krizli döneminde yönetecek çapta bir babayiğit mi bulunamıyor? .......

Not:

Avrupa Parlamentosu’na hiç değinmiyorum. Çünkü... Düşük profilli, ikinci ve üçüncü sınıf politikacılardan oluştuğu gibi insan kalitesi bakımından da dökülüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder