Rauf Tamer Yamalı bohça
HABERİ PAYLAŞ

Yamalı bohça

6 parti mi, 7 mi, 8 mi, kaç parti ise işte... İsrail’deki yeni koalisyon böyle.

..........

Neyi hatırlattı? Bizimkileri. Millet İttifakı, seçimi kazanırsa, koalisyona dönüşecek. Kaç parti? Yanlış saymadıysam - şimdilik - 7 parti.

Olsun. İyi gidiyorlar. Aralarından su sızmıyor. Sızmaz. Karşıda ortak düşman olunca, sımsıkı sarılırlar. Hiçbir ihtilaf olmaz... Ta ki düşmanı mağlup edene kadar.

- Ya sonra? H Düşmanı oradan indirip yerine kendileri geçtikleri zaman...

- Canım cicim dönemi biter.

- Ortaklarla şahsiyet çatışmaları başlar.

Haberin Devamı

- İdeolojik farklılıklar hemen belirir.

- İdeolojik değilse bile geleneksel refleksler ayrı ayrı sesler getirir... Velhasıl muhalefetteyken muhteşem bulduğunuz o koro, detone olup kulakları tırmalar. İşin tadı tuzu kaçar. Ve bir noktadan sonra ilişkiler bozulur. Işıklar söner... Paydos.

Bu bakımdan, koalisyonlar, tercih edilen model değildir. Ancak mecburiyetten kurulur. Gittiği kadar gider. Az mı gider çok mu gider, bilinmez. Ama uzlaşma kültürü olmayan ülkelerde zor yürür.

Şimdiki muhalefet cephesi, bence en mutlu günlerini yaşıyor. Düşmanı pataklarken, en büyük keyfi alıyor, tamam ama düşman mağlup olup gittikten sonra karşısında ne kalacak? Hiç... İttifakı hangi heyecan ayakta tutacak? (Dilerim, o boşluğu icraat heyecanı doldursun.) Dibi kara El kesesinden tazminat ödeyenlerin, 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi ayıplayacak hali yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder