Rauf Tamer Yangın’a dair
HABERİ PAYLAŞ

Yangın’a dair

“Sabotajcı dostlar” ortalığı yangına verdiler yine... Ellerinden gelen budur. Barış ve Demokrasi yolunda bu ne büyük bir adımdır. “Sabotajcı dostlar” zamanlamayı da iyi seçmişlerdir. Korona vakaları yükselirken, yeni bir cephe de onlar açmıştır. Mümkün olsa, Türkiye’de tek orman hatta tek ağaç bırakmayacaklar.

Ne yapsınlar? Sabotajcı dostlar, dağda kaybettiler. Şehirde kaybettiler. Şimdi ormanlara yöneldiler: Ah sahipsiz ormanlar. Edebiyatta onlar ciğerlerimizdir. Nutuklarda, ‘yeşil Türkiye’ diye geçer. Turizmde ise deniz kadar, güneş kadar gözdedirler.

Haberin Devamı

- Fakat sahipsiz ormanlar. Hem 83 milyon Türk’ün malı. Hem sahipsiz. “Baltalar elimizde uzun ip belimizde” G 71 noktada yangın. 171 de olabilirdi. Çünkü:

- Savunmasız ormanlar. Sürpriz yok. Caydırıcı değilsin... Saldırıya açıksın. Yangın söndürme konusunda da, teknoloji eksiğin var. Bereket, kahraman bir personelin ve yardıma koşan fedakar bir halkın var.

Türkiye, bu saldırıyı hiç unutmayacak. Ormanları elbet süratle yenileyecek, elbet yaraları süratle saracaktır. Lakin önce orman savunması’nı öğrenmesi lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder