Rauf Tamer Yarım olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Yarım olmaz

Mısır Halkı’nın yanında olmak. Çok güzel. Ama bir bölümünün değil, tümünün yanında olmak... ...... Suriye için de aynı şey. Esad yanlıları da Suriye Halkı’dır. Esad karşıtları da. “Yanlarındayız” derken bu noktaya dikkat.

*

Biz 12 Eylül Anayasası’na yüzde 92 oy verdik. Biz kimiz? Halk. Peki, geriye kalan yüzde 8’lik bölüm kim? O da halk. Bunları birbirinden ayırmak mümkün mü?

*[[HAFTAYA]]

Dost ve kardeş Mısır Halkı derken, yarısını öbür yarısından ayıramayız. Adeviye Meydanı’ndakilere bizimkiler, Tahrir Meydanı’ndakilere ötekiler diyebilir miyiz? Bizim yapacağımız tek şey, katliamı nefretle kınamak ve darbe yönetimine sırtımızı dönmektir.
O kadar...
Yoksa Mısır Halkı’nın yüzde 50’sine kardeş, öbür yüzde 50’sine üvey kardeş gözüyle bakmak, orada bile bizi bölücülüğe götürür.

*

Suriye Halkı gibi Mısır Halkı da bir bütündür. Bir bölümü diktaya boyun eğmiyor, diğer bölümü kuzu kuzu boyun eğiyor. Ne yapalım? Boyun eğenleri kardeşlikten atalım mı? Hayır. Mısır, er geç demokrasinin tadını alınca, nasıl olsa ona sımsıkı sarılacaktır. Biraz bekleyelim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder