Rauf Tamer Yeni bir durum
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir durum

Nevruz geliyor. Tatlı bir bahar mı yaşayacağız, yoksa daha şiddetli, çok daha şiddetli çatışmalar mı göreceğiz? Türkiye, ikisine de hazır. Barış’a hasret bir bekleyiş... Fakat beri taraftan da şiddeti kanıksamış acayip bir ruh hali.

Fena... İnsanların kaybedecek birşeyi kalmayınca, ölüm korkusu da bitiyor... O bitince de terörle birlikte yaşamak gayet olağan hale geliyor. Ne olacaksa olsun duygusu var ya... Terör dehşetini sıfıra indirmek üzeredir. İşte terörün asıl mağlubiyeti budur. Çünkü artık yüzgöz olmuşuzdur.

Haberin Devamı

Bu durum, sanırım ki Kandil yönetimini de mutsuz kılacak... Zira korku salmak denen o en müthiş silahını kaybediyor. Nem alacak terör benim demeye başlayan insaların artık neyini alacaksın? Haysiyet’ten gayrı geride ne kalmış ki?

Şuraya gelmek istiyorum. Kürt Siyasal Hareketi, şimdi yeni bir pozisyon almak zorundadır. Barışçı bir dil. Bir dizi barışçı eylem. Ve millete dönüş. Yani, siyasi yelpazede yeni bir yer, yeni bir arayış. - Vakit geç değil. Ama yarın geç olabilir.

Geç olunca da, iyi yetişmiş Kürt Aydınları’nın, yıllarca dirsek çütürüp verdikleri bütün emek, heba edilir. Onlardan sonra gelecek “yeni nesillerle kolay kolay diyalog kurulamayacağına göre”de, tarihi bir fırsat kaçar. BDP, bunu iyi düşünmelidir. Terörden hayır yok. O vapur kaçtı. Öyleyse?.. Tatlı bir baharı inşallah birlikte yaşayalım. Haydi bakalım. Nevruz yaklaşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder