Rauf Tamer Yeni bir tavır
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir tavır

Haberin Devamı

Anlaşıldı. Tayyip Erdoğan’ın şahsına muhalefet etmek yerine, gayet uslu ve munis bir yol izlenecek. Hatta AKP yerine, artık ona AK Parti denecek, yani ismiyle hitap edilecek. Bence doğru olan budur. En azından medeni bir üsluptur. Yıllardır hakaret dili kullanıldı da ne işe yaradı? İktidar oylarını kemikleştirmekten başka?


Ana Muhalefet geç de olsa uyandı. Öyle ki, din ekseni üzerinden tartışmalara da galiba paydos dedi. Yani artık tuzağa düşmek istemiyor... Nitekim Taksim’e cami yapılıyor ama CHP’de tek çatlak ses şok. Neden? E çünkü adı çıkmış dokuza... İnmez sekize.


Referandumun böyle bir iyiliği oldu ülkeye. Hele bir de CHP, şu istemezükçü damgasını atarsa üzerinden... Güzel bir seri yakalamış olur. Ne var bunda? Sosyal Demokratların da -pekala- icraatçı, iş bitirici, hizmet getirici olmalarına ne engel var? Neticede Türkiye kazançlı çıkar.


Kimsenin evetine hayırına karışmam. Ama CHP’nin bu yeni tavrını -eğer samimiyse- hararetle kutlarım. Yeter ki bu tavır kalıcı olsun. Mesela... Saldırıya uğrayan başörtülü kızın ailesini ziyaret, bir referandum yatırımı değil de bir refleks olarak kalsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder