Rauf Tamer Yeni seçmen
HABERİ PAYLAŞ

Yeni seçmen

Kesin rakam söylenemiyor ama gurbetçi seçmen sayısının 3 milyon civarı olduğu tahmin ediliyor. Yarısı sandığa gitse 1 buçuk milyon oy. Seçimin kaderini etkiler.

***

[[HAFTAYA]]

Muhalefet, işin bu tarafına bakmıyor. İktidar da hiç uyandırmıyor. Belli ki birdenbire baskın yapıp, Avrupa’da mitinglere başlayacak. Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa vs.

***

Unutmayın ki -Türkiye içinde - Ağustos’a kadar 500 bin seçmen daha gelecek... 18 yaş gençliği... Kimi gün farkıyla, kimi ay farkıyla, seçmen olmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

***

Peki bunlar sandığa gider mi? Kayıt ve kütükleri takip etmeleri lazım. Gurbetçilerin belki biraz zahmete girmeleri de lazım. Yaparlar mı? İnat veya intikam duygularına bağlı bu... Yandaş veya candaş... Ama mutlaka disiplinli bir kitle. Onun dışındakiler lay lay lom.

****

Bunu ısrarla yazıyorum. Çünkü 2 milyon oy, bir seçimi nasıl etkiler, 30 Mart’ta gördük. Hele Ağustos’ta... Eksi 2 milyon, artı 2 milyon, ülkenin geleceğini belirleyecektir. Marifet, onları sandığa götürebilmek. Fakat siyasi partilere bakıyorum, aritmetikle pek ilgilenmiyorlar. 1 oy farkla, 6 oy farkla, 16 oy farkla seçim kaybettiklerini veya kazandıklarını unuttular galiba.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder