Rauf Tamer Yıldırımlar yaratan...
HABERİ PAYLAŞ

Yıldırımlar yaratan...

27 Mayıs 1960 darbesiyle ilgili her şeyi anladık da sadece şunu anlayamadık: Aynı gün... Eskişehir Sıkıyönetim Kumandanı’nın bildirisi var ya, onu hiç anlayamadık. Ne diyordu bildiride? Özetle: “Bütün Devlet Erkânını, 12 uçak dolusu mücevher, altın ve parayla kaçarken yakaladık.”

*

Diyeceksiniz ki, “Bunun anlaşılmaz bir yanı yok.” Kumandan Paşa, yalan söylemiş işte: - Türk Subayı yalan söyler mi? Anlayamadığımız noktalardan biri bu. İkincisi de şu: - Yalan söylediği için CHP’den milletvekili yapılıp ödüllendirilmek, bir Türk Subayı’na yakışır mı?

Haberin Devamı

*

Soruyorum: O günkü siyaset ahlakına yakışsa bile, bir Türk Subayı’na yakışır mı bu? Demek ki, 15 Temmuz başarıya ulaşsaydı, o gece darbe girişimine katılan bütün rütbeli komutanlar, şimdi birer milletvekiliydi, öyle mi? Kimbilir? Belki de yeni bir senato ihdas edilir, o komutanlar ömür boyu senatör olarak yaşardı... Bilmiyoruz ki.

*

Ama gerçek Türk Subayı nedir, Mehmetçik kimdir, şimdi gördünüz işte... 15 Temmuz’dan -hemen- 20 gün sonra, sınır ötesi başlattıkları ve devam eden operasyonlarla, Atatürk’ün Ordusu’nu cihana bir defa daha hatırlatıyorlar... Parola: “Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız.” Yaşasın Misak-ı Milli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder