Rauf Tamer Yüzde 95
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 95

Esad, yüzde 95 oy alınca, bir daha kendime geldim. Kapanıp vatan toprağını bir daha öptüm. Cennet bir ülkede yaşadığıma bir daha şükrettim.

- Yüzde 95 ha? Aman, eksik olsun.

.............

Burası Türkiye Cumhuriyeti / Laik / Demokratik / Sosyal / Hukuk Devleti. Bu vasıfların hangisinden vazgeçebilirsiniz? Hiçbirinden. Mecbur kaldınız diyelim. Birini feda edeceksiniz. Hangisini edersiniz?

Böyle bir anketten Allah korusun. Zaten bize soran yok ki. Demokrasi birkaç kere gitti. Bize hiç sormadan gitti. Bereket geri geldi. Hukuk? Aşk olsun, demokrasi gidince hukuk kalır mı? Demek ki o da epey gitti geldi.

Haberin Devamı

En sağlam ayak laiklik. Siz bakmayın Taksim Camii için homurdananlara, biz 100 yıldır irtica vehmiyle yaşadık ama laiklik hiç gitmedi. Hep yanımızda kaldı. Hatta demokrasiden yoksun bırakıldığımız ara rejim dönemlerinde bile, laiklik, vefalı davrandı. Daima bizimle birlikte oldu.

.............

İyi ki de öyle oldu. Zira laiklik, öbürlerine benzemez. Gitti mi bir daha gelmez. Allah korusun. Erken seçim İki yıldır erken seçim sayıklıyoruz. Daha da iki yıl sayıklayacağız. Her sabah kalkıp “erken seçim” diye öten horozlar var.

a) Bunun imkansız olduğunu ya bilmiyorlar.

b) Ya sırf hodri meydan çekerek tabanlarını diri tutmak istiyorlar.

c) Ya da salgın bitmeden, pandeminin muhalefet gücünü kullanmayı düşünüyorlar. (Malûm, Trump’ın bile başını yiyen koronavirüstür.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder