Rıdvan Demirkır Corona virüs ilişkilerimizi nasıl etkiledi?
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüs ilişkilerimizi nasıl etkiledi?

Dünyada salgın haline gelen corona virüs ekonomik, sosyolojik, psikolojik vb. birçok açıdan hayatımızı etkiledi. Peki ilişkilerimiz ne durumda? Evliler, beraber yaşayanlar, uzakta olan sevgililer, askerde sevdalısı bulunanlar, dünya evine girme arifesinde olanlar... Herkes bir şekilde nasibini alıyor, alacak.

Hayatımızın temel taşları yerinden oynuyor. Yaşam şartlarımız, koşullarımız, geleneklerimiz, hobilerimiz ve alışkanlıklarımız bir süzgeçten geçiyor ve mutasyona uğruyor. Günlük ihtiyaçlarımızın zamanı, süresi bile değişti. Alışkanlıklar yer değiştirdi. Evde olduğumuz zamanlardaki yaptığımız aktiviteler gelişti.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir aydır, 24 saat boyunca sadece aile fertlerinin&sevgilimizin yüzüne bakıyoruz. Bu gayet normal değil mi? Öyle değil maalesef. Özellikle de bazıları için.

Corona virüs ilişkilerimizi nasıl etkiledi

Şöyle düşünün; yıllardır çalışan, bir ay öncesine kadar sadece akşam saatlerinde birbirine vakit ayırabilen eşler, şimdilerde bu alışkanlıklarından çok uzakta bir hayat sürdürmekte. Günlük vakit geçirdikleri çalışma ortamı, koşullar, hatta gün içerisinde telefonla kurdukları iletişim son bulmuş durumda. Dolayısıyla ilk zamanlarda şaşkın bir tavır oluyor.

Bu yaşam tarzının devam etmesi ve sürecin uzaması halinde evdeki hayat tarzımız hasara uğrayacak ve daha büyük reformlar gerçekleşecek. Nitekim bir yandan ekonomik sıkıntılar ile boğuşmak, geçim derdini düşünmek, bir yandan evdeki vakit bolluğundan kaynaklanan sıkılmalar; stresli, agresif ve fevri davranışlara yol açar. Bu agresif davranışlar ve gergin haller zamanla ilişkilere de yansır. Çiftler arasında küçük sebeplerden problemler başlar, atışmaların dozu artar. Sorunlar; kavgalara, ayrılmalara varacak dereceye ulaşır. Bunları önlemek için ortaya çıkması muhtemel problemleri öncesinden tespit edip hiç başlamadan bitirin. İletişim kanallarınızı geliştirin. Daha sağlıklı iletişim kurmaya özen gösterin.

Corona virüs ilişkilerimizi nasıl etkiledi

Uzun süredir evli olup kendilerine fazla vakit ayıramayan eşler bu süreci avantaja çevirebilir. Malum birbirine fazla vakit ayıramamak şikayetinden vazgeçerler. Devamlı ertelediğiniz, yapamadığınız etkinliklerinize artık evde bolca vakit ayırın.

Haberin Devamı

Evliliği kök salmışların aksine evlilik hayatı henüz olgunlaşma döneminde olan eşler ise daha stresli, sıkıntılı günler geçirebilir. Evliliği temel taşlara oturtma mücadelesi, sorunlarla nasıl baş edileceği, verilen tepkiler taze birlikteliğin tökezlemesine neden olur.

Sadece evli olanları değil, dünya evine girmeye hazırlananları da oldukça etkiledi bu karantina süreci. Nikah törenlerinin iptal edilmesi, düğünlerin ertelenmesi, aylar öncesinden büyük heyecanlar la yapılan planların bozulması, kararlaştırılan balayı tatilinin suya düşmesi gibi bilinmezliklere neden oldu. Bu gelişmeler huzursuzluğa, kafada soru işaretlerine sebep verdi.

Ayrıca sevgilisi uzakta olan, ayrı şehirde, hatta başka ülkede olan bahtsızlar var birde. Ne zor, ne acı bir durum. Öyle ya, sevgilisinden binlerce kilometre uzakta yaşayan ve bu ay göreceğini ümit edenler, tüm giriş-çıkışların iptal olmasıyla hüsrana uğradılar. Melankolik bir hava kapladı dört bir yanı.

Haberin Devamı

Corona virüs ilişkilerimizi nasıl etkiledi

Evlisi, nişanlısı, sözlüsü hepsi için zor bir süreç. Bu süreçten öyle ya da böyle hepimiz etkileniyoruz. Sorunların çoğalması, sıkıntıların bitmemesi, mütemadiyen olumsuz havanın hakim olması sizi başka düşüncelere ve yanlış yola itebilir. Bu aşamada dikkatli olun. Telafi edilemeyecek hatalar yapmaktan kaçının. Sosyal medya aracılığıyla tanıştığınız yeni insanlarla maceraya kalkışmayın. Birlikte olmayın. Virüsü evinize, ailenize kendi ellerinizle taşımış olabilirsiniz.

Yaşlısı, yetişkini, genci, çocuğu hepimizin en az hasar, en küçük problemlerle bu süreci geçmesini ümit ediyorum. Kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder