Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Beyoğlu’na can suyu veren İrlandalı Celtic
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu’na can suyu veren İrlandalı Celtic

Beyoğlu’nda birçok işletme kapılarını kapatırken, bir İrlandalı umutları tekrar yeşertti. Pandemiden önce açılan ve hızla müdavim kazanan Celtic, Narmanlı Han’dan umut veriyor.

Hemen her gün, kapanan işletme haberleri geliyor. Bugün İstiklal Caddesi’nde yürürken, caddenin klasiklerinden Tramvay Cafe’nin tabelasını indiriyorlardı. İstanbul meyhane kültürünün en önemli mekanlarından İmroz da el değiştirmiş. Yeni sahipleri bu kadim mekanı pub yapıyorlarmış. Krepen’deki yangından kurtulup Nevizade’ye taşınan, bu sokağın meyhaneler sokağı olmasını sağlayan İmroz artık hatıralarda yaşayacak. Şimdi adını vermeyeyim, Asmalı’nın en eski meyhanelerinden biri de steakhouse oluyor. Cihangir’de de sıkıntısı olmayan işletme yok. İşte tam da böyle bir zamanda Celtic, parlak bir giriş yaparak Beyoğlu’nun tekrar küllerinden doğacağı umudunu verdi.

Haberin Devamı

***

Dünyada bir semte kimliğini veren işletmeler zor durumda kaldığında, belediyeler desteklemeyi görev edinir. Zamanında bizde de destek kültürü vardı. ‘Baba Karpiç’ yazımı okuyanlar hatırlayacaktır. Baba Karpiç ayakta kalsın diye TBMM, o zamanın parasıyla aylık 6 bin lira hibe vererek lokantayı destekliyordu.

Beyoğlu’na can suyu veren İrlandalı Celtic

Büyük Britanyalı bir Irish Pub

Celtic İskoçya’nın iki büyük takımından biri, diğeri Ranger. İrlanda’daki büyük kıtlıkta İskoçya’ya göçmüş İrlandalıların kurduğu bu takımın bütün taraftarları İrlandalı ve Katolik, Ranger taraftarlarıysa Protestan. İskoçya’daki bütün İrlandalıların renkleri yeşil beyaz.

İşte Celtic, yeşil beyaz renkleriyle Büyük Britanyalı bir Irish Pub. İstanbul’da yaşayan çok sayıda yabancı memleketli hasretini bu pub’da gideriyor. Yerli, yabancı 58 çeşit biranın yanında, iyi de bir mutfağı var. İşletmenin ortağı Tahir Bulca İngiltere’de dil eğitimi alırken böyle bir pub açmanın hayalini kurmuş. Yurt dışındaki bitpazarları ve müzayedelerden çok sayıda obje toplamış.

Burada dart yarışmaları, bilardo ve langırt turnuvaları yapılıyor. Aynı anda 5 ayrı spor müsabakası seyredilebiliyor. Türkiyeli müşterileri 25 ila 40 yaş arası gençlerden oluşuyor. Şimdi yasak olmakla beraber serbest olduğu zamanlarda canlı müzik yapılıyor. Akustik olarak yapılan Jazz, blues, rock pup keyfine eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Celtic’de ne yenir?

Celtic’in lezzetli bir pub mutfağı var. İngiliz kahvaltısı; göz yumurta, sosis, dana bacon, fasulye, ızgara domates, mantar ve kızarmış ekmekle servis ediliyor. İngilizlerin fish and chips’i (balık ve patates cipsi ) özel soslar ve frenk soğanıyla masaya geliyor.

Meksika’dan etli, tavuklu, peynirli nachos’lar ve chicken taco var. Nachos’ları çok başarılı. (Bir zamanlar Cambaz’ın içinde Zapata adlı bir Meksika lokantası açıp işlettiğimi hatırlatayım.) Dünya mutfağından frankfurter sosis, hot dog, kızartma sepetleri, buffalo kanatları, çıtır tavuklar, kalamarlar kıvamında taze ve leziz.

Beyoğlu’na can suyu veren İrlandalı Celtic

Bu burger bildiğiniz gibi değil

Tattığım bütün yemekler çok iyiydi ama özellike Celtic Burger’lerinden söz etmezsem olmaz. Soğanı Bourbon viski ile karamelize edip alkolünü uçuruyorlar. Bu da burger’e nefis bir füme tadı veriyor. Vegan ve vejetaryenler için de kinoa mücver, jalepeno poppers, mozzarella sticks, mac and cheese croceket ve patates kızartması seçenekleri bulunuyor. Celtic, katlar arasındaki farklı bölümleri ve irili ufaklı oturma guruplarıyla kutlamalar ve özel toplantılar için de elverişli bir ‘Ayriş Pap’. Burada oturup umutlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Beyoğlu’na can suyu veren İrlandalı Celtic

Sıradaki haber yükleniyor...
holder