Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Bu ne biçim festival kardeşim
HABERİ PAYLAŞ

Bu ne biçim festival kardeşim

Adana Gastronomi Festivali’nde Ciğerci Mehmet’te başlayan maceramız, Adana Müzesi’nin bahçesindeki binbir çeşit Adana yemeğiyle taçlandı. Festival alanındaki lezzetler yetmedi, salaşlığını ve lezzetini bozmayan Cik Cik Ali’de Adana kebap, külbastı, kuzu şiş ve ciğer yedik. Onbaşılar’da neşeli bir gala yemeğinden sonra cumartesi geceleri kurulan Ciğerciler Çarşısı’nda sabahı ciğerle doğurarak bitirdik. Bu ne biçim festival kardeşim! Ete doyduk.

Bu ne biçim festival kardeşim

Bakıyorum da bu mevsimde hep Adana’ya gitmişim. 10 yılı aşkın bir zamandır, ekim ayında Adana’da oluyorum. Genellikle Adana Altın Koza Film Festivali’nde, arada Adana Lezzet Günleri’nde ya da Posta Gazetesi Yazarları Yerel Yönetimler Buluşması gibi etkinliklerde Adana’ya sürüklenmişim. İstanbul’da hava 16 derece sanki kışken, Adana’da yaza hızlı bir giriş yapıyoruz; sıcaklık 33 derece.

Haberin Devamı

Bu yıl Adana Gastronomi Festivali’nin organizasyonunu yapan ekipte değişiklikler olmuş ama festival hiçbir aksama olmaksızın içeriğini geliştirerek devam ediyor. Ebru Köktürk Koralı ve ekibi festivali düzenliyor. Festivalde bir söyleşinin moderatörlüğünü ben yaptım. Güral Porselen’in yönetim kurulu üyesi Harika Güral ve BTA’nın Türkiye Bölge Direktörü Kerem Arman’la “Dünya Bizim” dedik.

Bu ne biçim festival kardeşim

ADANA’DA MAVİ YENGEÇ KEYFİ

Adanalıların festivale ilgisi büyük, festival alanı dolup taşıyor. Sadece pazar günü 90 bin kişi alana giriş yapmış. Festival alanında Adana mutfağına dair ne ararsan var. Mesela hangi yemekler? Sireysır, kulurca, mettüs, yumurtalı acebek, kuça, şilofta, çiğ köfte, mumbar, şırdan, içli köfte, gerdan tandır, güveç, kebaplar, çeşit çeşit pilavlar, turşular, tatlılar… Festival alanında beni en çok şaşırtan Karataş Belediyesi’nin mavi yengeç standıydı. Meğer Karataş’taki lagünde mavi yengeç avlanıp Uzak Doğu’ya ihraç ediliyormuş.

Bu ne biçim festival kardeşim

Adana Gastronomi Festivali’nde ünlü şefler, ‘iyi şefler’, gastronominin yaratıcı yazarları, sektörün önemlileri ve Adana’nın boğazına düşkünleri bir araya geldiler. Güzel bir festival yaşadık, umutlandık. Adana Valiliği ve CHP’li Adana Belediyesi’nin birlikte hareket edip uyum içinde bir festival gerçekleştirmesinden mutlu olduk. Seneye daha iyisinde buluşmak üzere Adana‘daki lezzetlerle vedalaştık.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder