Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Közde pişen yemekler ve sonsuz Akdeniz mavisi: Alanya
HABERİ PAYLAŞ

Közde pişen yemekler ve sonsuz Akdeniz mavisi: Alanya

Tatili ertelemek zorunda kalmıştım. Nereye gideceğim konusunda kararsızdım. Gümüşlük ve Foça’dan otel bakıyordum. İkisinden biri arasında tercih yapmak üzereydim. Tatil dönüşü de “Belki Münih’teki October Festivali’ne giderim” dedim. Münih’teki otellere bakınca, bizim Gümüşlük ve Foça’nın daha pahalı olduğu fark ettim. İstanbul’da da hava soğumuştu zaten. İklimi garantili olan ‘‘Antalya’ya bir bakayım’’ dedim. O esnada aklıma geldi; yıllar önce ‘Almanya Alanya’ adlı bir diziye üç bölüm konuk olmuştum.

Haberin Devamı

Alanya’ya bakmaya başladım. Gümüşlük ya da Foça’da kalabileceğim otelin iki gecelik fiyatına Alanya’da altı gece kalınabiliyormuş meğer. Rotayı Alanya’ya çevirdim. Sosyal medyadan “Nerede yemek yenilir?” diye sordum. Arkadaşlarım bir seri esnaf lokantası önerdi. Dostumuz Fidel Çakmak hepsini kapsayan bir liste gönderdi. Listenin yarısını dolaştım. Böylece turistik beldelerin açık büfelerinden de kurtulmuş oldum. Üstelik 35-45 lira aralığında hesaplar ödedim.

İLK DURAK ÇİNAL LOKANTASI

Çinal Lokantası’nın duvarına asılmış afişte beni bir sürpriz bekliyordu. Tolga Çevik’le geçen hafta buluşmak için sözleşmiştik fakat bazı aksilikler oldu, buluşamadık. Meğer iki gün sonra Alanya’da gösterisi varmış. Uzun bir aradan sonra buluşmanın keyfini yaşadık, eski günleri andık. Gösteriye de gittim. Kahkahalarla şahane bir akşam geçirdim. Çinal Lokantası bu güzel detaylara da vesile oldu. Çinal, tam bir esnaf lokantası. Çok lezzetli pilav üstü kuru fasulye ve kızartma yedim. İkram salatası da mükemmeldi.

Közde pişen yemekler ve sonsuz Akdeniz mavisi: Alanya

ALANYA SEBZE HALİNDE GÜNAL LOKANTASI

Sebze halinden alınan taze sebzelerle hazırlanan yemekler, meşe kömüründe usulca pişiyor. Sonrasında da külle örtülüp koru düşürülmüş meşe kömürünün üstünde demlenerek müşterilerini bekliyor. Meşakkatli bir iş bu. Ustaya,“Lahmacun, pide fırınlarında bile odun ateşini terk edip doğalgaz ya da tüpe geçilmişken neden hâlâ korun üzerinde pişirmekte ısrar ediyorsunuz?” dedim. “Böyle daha güzel oluyor” dedi. Yeterli bir cevap. Bu kez “Bir aşçı tabağı yapar mısın?” dedim. Taze fasulye, sulu köfte, kuru fasulye pilavdan oluşan tabağın yanına sirkeli bir salata ikram ettiler. Uzun zamandır böyle lezzetli taze fasulye yememiştim.

Haberin Devamı

ALANYA SANAYİ CİĞERCİSİ HÜSAMETTİN

Hüsamettin, 11 yıl önce açmış ve çok bereketini görmüş dükkanın. Sabah namazından sonra dükkanı açıyor ve her gün dükkanın başında. Oğlu da babasının ekmek teknesinde çalışmaya başlamış. Ben dükkana girdiğimde kurutmak için acı biberleri ipe diziyorlardı. Ciğeri çok lezzetli. Sanki burası Alanya’da değil de Güneydoğu Anadolu’da bir şehir; sanayide olması da bu hissi arttırıyor. Kuşbaşı şiş, Adana ve böbrek de var. Temiz, lezzetli bir yer Ciğerci Hüsamettin.

Közde pişen yemekler ve sonsuz Akdeniz mavisi: Alanya

ALANYA ŞEHİR MERKEZİNDE YILDIZ LOKANTASI

Yıldız’da da yemekler közde pişiriliyor. Az pilav üstü nohut, az taze börülce, az biber dolma istedim; salata ikram olarak geldi. Közde pişirmenin etkisi burada da kendini gösteriyor.

ESMA ABLA YÖRESEL YEMEKLER LOKANTASI

Burası Turunç ve mandalina ağaçları içinde huzurlu bahçesi olan bir lezzet noktası. Yöresel yemeklerin dışında seçenekler de var. Ben yöresel menüden; bakla piyazı, bamya, lahana sarma istedim. İkram olarak lahana turşusu ve acı biber geliyor. Yemekler de mekan da şahane.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder