Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Sevgilin gül mü aldı? O gülleri ona yedir
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilin gül mü aldı? O gülleri ona yedir

Eğer sevgiliniz 12’den az kırmızı gül almışsa “Ne yapayım ben şimdi bu kadar gülü? Yetmez ki” deyin. Eğer 12 tane gül almışsa, bu, o gülleri ona yedirmek için yeterli. Ama altı tane de bıldırcın gerekecektir. Büyülü bir yemek yapacağız. Aman dikkat! Bu yemek büyülü olduğu için tehlikelidir de… Gülleri ayıklarken dikeni elinize batar ve yemeğe damlarsa hiç düşünmediğiniz sonuçları olabilir. ‘Acı Çikolata’ romanını bilir misiniz? İşte Laura Esquivel bu romanda tehlikeyi açık seçik anlatır.

Romanın baş kahramanı Tita, sevdiği adamla evlendirilmediği gibi, o gençle, Tita’nın kız kardeşi evlendirilir çünkü anneleri Tita’nın, ömrünün sonuna kadar kendisine bakmasını istemektedir. Mutfakta Nacha adlı yardımcının çıraklığını da yapan Tita, muhteşem bir aşçı olur. Nacha ölünce de mutfağın başına geçer. Mutfaktaki birinci yıl dönümünde, Tita’nın aşkı Pedro, ona bir demet pembe gül getirir.

Haberin Devamı

Sevgilin gül mü aldı O gülleri ona yedir

Tita’nın ablası buna bozulup ağlama krizine girer. Kahramanımız gülleri göğsüne bastırarak mutfağın yolunu tutar. Ellerinin ve bağrının kanıyla güller kıpkırmızı renk alır. Ömründe ilk kez hediye olarak gül alan Tita’nın kulağına, merhume Nacha’nın ruhu, güllü bir sülün tarifi fısıldar. Çiftlikte sülün yoktur. Tita altı bıldırcını yakalayıp boyunlarını burar. “Uyarmadı” demeyin, bu çok tehlikeli bir yemektir. Önce tarifini, ardından şehvetli sonuçlarını anlatayım…

GÜL YAPRAKLI BILDIRCIN

Codornices en petalos de rosas

Memleketimizde artık bıldırcın bulmak zor değil. Eğer bir bıldırcınınız varsa, tereyağında her tarafını kızartın. Karabiber ve tuz ile çeşnilendirin. Gül yapraklarını yolun. Bir makas marifetiyle diplerindeki beyazlıkları giderin. Bir havana alıp anasonla birlikte dövün.

Keskin bir bıçak ya da falçatayla kestaneleri göbeklerinden çizin. Mümkünse toprak bir kapta kavurun. Kabuklarını soyup bir defa da kaynar suda pişirin. Suyunu süzüp püre haline getirin. Bıldırcınlardan arta kalan tereyağına ince kıyılmış sarımsakları atıp sarartın.

Kestane püresi, bal, gül yaprakları ve tuz ekleyin. Sosu koyulaştırmak için mısır nişastasını katın. Gül yağını damlatın ve hemen ateşten alın. Genişçe bir servis tabağına bıldırcınları dizin. Sıcak sosu üzerine dökün. Tam ortasına biraz açılmış bir gülü yerleştirin. Servis sırasında ‘Acı Çikolata’ romanının filmini açabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgilin gül mü aldı O gülleri ona yedir

MALZEMELER:

  • 12 gül
  • 6 bıldırcın
  • 12 adet kestane
  • 2 kaşık yıldız anason
  • 2 kaşık mısır nişastası
  • 2 damla gül yağı
  • 2 kaşık bal
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık tereyağı

GÜLLÜ BILDIRCININ NEFES KESEN SONUÇLARI

Pedro, ilk lokmanın tadını çıkarırken gözlerini şehvetle kapatıp “İşte Tanrıların ağzına layık bir yemek!” diye haykırır. Sonrasında Tita ile Pedro masada hiç birbirlerine temas etmeden adeta sevişirler. Ortanca kardeş Gertrudis’e de bir şeyler olmaya başlar. “Sanki yemek onda da şehvet uyandırıcı bir etki yapıyordur... Bundan sonrasını özetlersek, Gertrudis’in vücudundan yayılan gül kokusu çok uzaklara gider. Kitabı edinmenizi ya da filmi izlemenizi öneririm. Afiyet de olur cennet de...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder