Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Süslü kadınlar makamı: Cici Papu
HABERİ PAYLAŞ

Süslü kadınlar makamı: Cici Papu

Haber spikeri Ekin Olcayto ve arkadaşı Zuhal Karadeniz, Cihangir’de Cici Papu adlı bir ‘anne yemekleri’ lokantası açtı. Mekan yeni ama arkadaş çevreleri çok geniş olduğu için mekan dolu.

Yemekler şahane. Bu lokantada garson ve aşçı yok. Bu iki süslü kadın hem yemekleri yapıyor hem de servis ediyorlar. Ekin Olcayto bu halleri için “İkimiz de çok süslü ve bakımlı kadınlarız.

Ben zaten yıllarca her Allah’ın günü ekran başında olduğum için süssüz gezmek gibi bir lüksüm olmadı. Burada bir makyaj ve bakım kitimiz var. Kendimize “Yorgunluktan makyajsız geziyorlar dedirtmeyiz” diyor.

Haberin Devamı

Zuhal Karadeniz, E.S.E.K Tiyatro Topluluğu’nun kurucularından, şarkı sözü yazarı ve psikolog. Gülben Ergen, Serhan Sokulgan, Onur Mete gibi sanatçılar onun şarkılarını söylüyor.

Topçi çorbası, ayran aşı, zeytinyağlı pazı kökü, etli bezelye, mercimek köftesi, ıspanaklı ve peynirli tepsi böreği, mozaik pasta, domates soslu karışık kızartma, etli yaprak sarma, zeytinyağlı biber dolma, karnıyarık, köfteli çorba, havuçlu ezme, revani ve geç saatlere kadar süren kahvaltıları var.

Siz Zuhal Karadeniz’in Onur Mete ile sözlerini yazdığı Gülben Ergen’in söylediği ‘Müsadenle’ şarkısını açın. Bu şıkır şıkır kadınların sözlerine eşlik etsin.

Ekin Olcayto: Annem ve anneannem çok güzel yemek yapar. Kavala göçmeniyiz. Yemek yapmak benim için bir zevktir. Zuhal’le birlikte bu işi lokanta açmaya karar verdik. Yemeklerimiz çok beğenildiği için mutluyum.

Zuhal Karadeniz: Ekin’le aynı evde büyümüş gibiyiz. Kullandığımız yağ, baharat miktarı, yemek yapma şeklimiz çok benziyor. Aramızdaki tek fark, Ekin sakatat yemez ama ben sakatatı çok severim. Babam Karadenizli, annem Çerkez. Annem Fransız okulu mezunu bir Frankofon, kokoş, süslü bir kadın. Kendimi bildim bileli, bizim evde bitmeyen yemekler olur.

TÜM GÜN KAHVALTILI ANNE MUTFAĞI

E.O: Zuhal’le yemek yaparken bir yandan dedikodu yapıp, sohbet etmeyi çok seviyorduk. Birlikte eğlendiğin, aynı şeye güldüğün, aynı frekansta olduğun bir insanla ortaklık yapmalısın. Zuhal çok iyi yemek yapıyor olabilirdi ama anlaşamayabilirdik. Geçen gün ‘supa topçeta’ yaptı. Zuhal çocukken ona “Topçi çorbası” dermiş. Ben de “Top köfte çorbası” derdim. “Bunu müşterileri sunmasak da biz mi gömsek” dedim.

Haberin Devamı

Z.K: Biz anne mutfağıyız. Herkes serpme kahvaltı veriyor ama biz kendi evimizdeki gibi hazırlıyoruz. Nispeten neşeli bir masa kurmaya gayret ediyoruz. Evde misafir ağırlar gibi çalışıyoruz. Cihangir’deyiz ve burada herkes sabaha kadar eğleniyor. Tüm gün kahvaltı veriyoruz. İnsanların istediği saatte kahvaltı yapma hakkını ellerinden almıyoruz.

YUMURTALI EKMEĞİN GÖÇMENCESİ: CİCİ PAPU

E.O: Anneannem Yunanistan göçmeni ve sabahları ‘cici papu’ yani yumurtalı ekmek yapardı. Üstüne de pudra şekeri koyardı. ‘Cici papu’ dediğimde kimse neden bahsettiğimizi anlamıyor.

Zuhal’le bir gün sohbet ederken fark ettik ki onun anneannesi de öyle dermiş. Böylece mekanın adının ‘Cici Papu’ olmasına karar verdik. Keten peçetelerimizle, beyaz örtülerimizle bir büyükanne konağının bahçesi havası yaratmak istedik. Herkes “Sanki sayfiye yerinde, anneannemin evinde gibiyiz” diyor.

Haberin Devamı

Çikolata soslu lezzetler

Çikolata tutkunları için sevindirici bir haber aldım; Zorlu Center’daki Godiva Café yenilendi. 14 yıl önce çikolata araştırması yapmak için Brüksel’e gitmiştim. Onlarca çikolata markasını denemiş bir bavul çikolatayla Türkiye’ye dönmüştüm.

Arkadaşım Duran Kutlu, beni el yapımı çikolatalar üreten muhteşem bir yere götürdüğünden beri de çikolata kıblemiz orası olmuştur. Özel karışımlı sıcak çikolatalardan favorim safranlı çikolatadır.

Artık sıcak çikolata içmek için yolumun Belçika’ya düşmesini beklemeyip Godiva’ya gidebilirim. Yenilenen konseptinde, çikolatalı lezzetlerin nasıl hazırlandığını görebileceğiniz camdan bir alan oluşturulmuş.

Çikolataya batırılarak sunulan lezzetler, taze meyveler, çikolatayla karıştırılmış dondurmanın hazırlanışını buradan seyredebilir, kahvaltı yapabilir, öğlen tuzlu atıştırmalıklar yiyebilir ve elbette kendinizi ve dostlarınızı ödüllendirmek için hediyelik çikolata da alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder