2019 verilerine göre, Bodrum’un kış nüfusu Türkiye’nin altı ilinden daha yüksek. Artvin, Gümüşhane, Kilis, Ardahan, Bayburt ve Tunceli, Bodrum’un 175 binin üzerindeki nüfusunun gerisinde kalıyor. Hal böyle olunca Bodrumlular için mekanlar açılmaya devam ediyor. Oyuncu, yapımcı ve sanat yönetmeni üç sinemacı da birbirinden farklı üç işletme açıp ‘12 ay kapanmaz’ların arasında yerlerini aldı. Yazlıkçılar ve turistlerin terk ettiği belde Bodrumlulara kaldı. Şairin dediği gibi: “Bırak gitsin gidenler, kal diye yalvarma, sel gider kum kalır bizlere”
Bodrum merkez Erik'te herkes
Film yapımcısı Mert Ergin, Bodrum Marina yakınlarında Erik’i açtı. Yapımcı dediğime bakmayın, Mert hem eski bir DJ hem de İstanbul Asmalımescit’teki Room Pera’nın ortaklarındandır. Yani; sinemacı, DJ ve işletmecidir. Mert Ergin işletmeyi şöyle tanımlıyor: Yeşil eriğin gelişini bekleyen çılgınları hepimiz biliriz. Erik gibi kütür kütür, kıpır kıpır bir mekan yaratmak istedik. Mert Ergin’in DJ’lik kariyerinin doğal sonucu olarak Erik’in müzikleri şahane.
ATIŞTIRMALIKLAR: Dinamit karides, bruschetta cok funghi, bruschetta pomodoro, çıtır tavuk, trüf yağlı cips.
PİZZALAR: Margarita, dört peynirli, sebzeli, füme etli, barbekü soslu, pepperoni, Cafe de Paris.
MAKARNALAR: Lazanya, sebzeli ve bonfileli penne, Cafe de Paris soslu...
Ocağın başına Kurul
Oyuncu arkadaşımız Kaan Çakır, Bitez’de Kurul Ocakbaşı adlı bir mekan açtı. Dört mevsim açık olacak işletme, düpedüz bir ocakbaşı ama şıklığı, lezzeti ve felsefesiyle başkalarından ayrışıyor. Kurul Ocakbaşı, ilhamını ateş başına kurulmuş insanlardan alıyor. Kurul Ocakbaşı’nda mezeler, ara sıcaklar, kebaplar modern bir bakışla ele alınmış ama otantikliğini de korumuş.
MEZELER: İncir rüyası, gambilya fava, pancarlı taze ızgara börülce.
SALATALAR: Saçaklı, devşirme, Egeli, çıtır kök.
YANCILAR: Pastırmalı içli köfte, yanık patlıcan, Gökhan Mete turşu tabağı, dil söğüş, humus, fındık lahmacun.
FIRINDAN: Antep usulü lahmacun ve pideler.(vejetaryenler için porçini mantarlı pide de var)
OCAĞIN BAŞINDAN: Dertalan, çıtır beyti, simit kebabı, kuzu pirzola, Adana, vejetaryen Adana, Urfa, kuzu ve dana şiş.
TATLI: Çamur ve yanık katalan.
NON STOP GÜMÜŞLÜK DUR DURAK YOK
Sanat yönetmeni ve tasarımcı Cem İnci, tecrübeli işletmeci Cem Baloş’la, büyük şehrin kaosundan kaçıp Bodrum’da yerleşen ama İstanbul havasını ve Cihangir kafelerini özleyenler için Non Stop Gümüşlük’ü yaratmışlar. Şahane manzarasıyla ferah feza bir mekan olmuş.
Gecenin ilerleyen dakikalarında müziğin ritmi yükseliyor. Menüsündeki fiyat aralığı ise 25-50 TL civarında. “Gümüşlük’ün en makul fiyatlı mekanı” desek, yanlış olmaz. Menüsünde; hamburger ve hot dog çeşitleri, etli ve tavuklu wrap, patates tava ve nachos var.