Rükzan Sağır Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı?

Gelecek yıl vizyona girmeye hazırlanan Barbie filmi, şimdiden günlük hayata ilham vermeye başladı. Her yaş grubunda Barbie pembesi tonunda giyinmek bir anda havalı hale geldi. Google’da Barbie pembesi aramaları yüzde 225 arttı. TikTok’ta ‘Barbiecore’ etiketli videoların izlenme oranı 8.8 milyonu buldu. Barbie, bugün sadece film sayesinde moda ikonuna dönüşmedi tabii. Oyuncak Barbie, pembe bir stilden çok daha fazlasını temsil ediyor. Pijamalı, eşofmanlı pandemi hayatından çıktık. Bu yeni moda, yükselen dopamin stili akımının da bir uzantısı. Bu akım, adını mutluluk hormonu ‘dopamin’den alıyor. Hayata cesur bir dönüşün, mutluluk arayışının sembolü.

Haberin Devamı

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı

FEMİNİST ÜNİFORMA

Aynı zamanda Barbie, yapılı platin saçları, kıvrımlı kirpikleri, hiper dişi tarzı ile hayattan zevk almayı bilen, kendi ayakları üzerinde duran, rüya gibi bir evde yaşayan, rüya gibi bir sevgilisi olan, zengin ve kendi bağımsız hayatını kurmuş bir kadın figürünü tanımlıyor. Doğrusu, Barbie yakın zaman öncesine kadar yetişkin kadınları tek tip göstererek çocuklarda vücut algı bozukluğuna yol açmakla suçlanıyordu.

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı

Bugün Barbie gibi giyinmek neredeyse feminist bir tarz olarak her beden tipinden kadın için kadınlığı kutlamanın üniforması işlevi görüyor. “Pembeye inanıyorum. Mutlu kadınların en güzel kadınlar olduklarına inanıyorum” diyen Audrey Hepburn, ‘pembe ve mutluluk’ ikilisine yıllar öncesinden bir derinlik yüklemişti.

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı

NASIL BAŞLADI?

Altta gördüğünüz, dünyanın en eski yıldız haritası Nebra Gökyüzü Diski. Uzmanlar Bronz Çağı’na ait bu haritanın 3 bin 600 yıllık olduğunu söylüyor. Çapı 30 santimetre. Güneş, Ay, yıldızlar, gün dönümleri ve gökyüzü olayları resmedilmiş. Bu taş levhanın büyük ihtimalle kutsal bir metnin görsel yorumu olduğu sanılıyor. Zira o dönemde gök cisimleri inanç sisteminin bir parçasıymış.

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı

NASIL DEVAM EDİYOR?

Alttaki ise James Webb Teleskobu’nun çektiği evrenin en net ve derin görüntüsü. SMACS 0723 adlı galaksi kümesini her rengiyle inceleyebiliyoruz. Bu görüntüdeki kırmızılıklar, o cismin ne kadar yaşlı olduğunu anlatıyor. En yaşlısının 13.1 milyar yaşında olduğunu söylüyorlar. Evren 13.8 milyar yaşında kabul ediliyor. Yani bu fotoğraf, evrenin doğduğu dönemdeki, ‘Büyük Patlama’dan kısa süre sonraki bir görüntüye bakabildiğimiz anlamına geliyor. Zamanda yolculuk teknolojisi adına bu gelişmeler beni çok heyecanlandırıyor!

Haberin Devamı

Barbie modayı ele geçirdi: Bunun Pembesi var mı

17 BİRİM PARALIK İÇECEK KAVGASI

ABD’li model Hailey Bieber, bir içecek reklamı yaptı. ‘Smoothie’ olarak bilinen bu içeceğin, sağlıklı bir içeriğe sahip olduğu iddia ediliyor. Işıldayan cildi, formda vücudu ile Hailey bu reklam için biçilmiş kaftan. Ama içeceğin 17 dolarlık fiyatı büyük olay oldu. Paylaşımın altı ‘Bunun yanında Justin Bieber konser bileti de hediye ediyor musunuz?’, ‘İçinde panda mı var?’ gibi tepkili yorumlarla doldu.

Euro karşısında bile tarihi değer kazanan dolar ile geçinen insanların sağlıklı bir içeceğe 17 birim para vermeyi fazla bulması, bir kahveye 30-40 küsur birim para vermenin normal olup olmadığını sorgularken karşıma çıkınca beni düşündürdü… 17 dolara şık bir güderi ceket almak mümkün olunca tepki göstermekte haklı olduklarına ikna oldum tabii…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder