Rükzan Sağır Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü
HABERİ PAYLAŞ

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

New York’ta yaşayan iki çocuk annesi 36 yaşındaki Olivia Dreizen Howell, boşandıktan sonra eski eşinin evdeki diş fırçası kabını bile götürdüğünü fark ettiği an, hayatının değiştiğini anlamış. O an aklına boşanan insanların ihtiyaç duyabileceği eşyalara dair bir paylaşım zinciri oluşturma fikri düşmüş. “Yeni bebek kutlaması, düğün kutlaması yapıyoruz.

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

Olabilecek ihtiyaçları hediye ediyoruz. Boşanma da hayatın yeni bir safhası. Bunu da bir tür kutlama ve yardımlaşma fırsatına neden dönüştürmüyoruz ki?” diye düşünmüş. Geçen ekimde, ‘Fresh Starts’ (Taze Başlangıçlar) isimli bir platform kurmuş. Boşananlar, bu platform üzerinden yakınları ve ailelerinin hediyelerini kabul ediyor.

Haberin Devamı

ÜYELİK ÜCRETSİZ

Boşanan insanların en çok ihtiyaç duyduğu eşyalar nevresim takımı, havlu, tamir seti, yeni yemek takımları oluyormuş. Platformda yaşam koçu, avukat, ruhsal rehber, stil danışmanı gibi uzmanlar da yer alıyor. Boşananlar için üyelik ücretsiz ama uzmanlar için yıllık 500 dolar üyelik ücreti var. Çünkü platform, uzmanlar için kişisel bir internet sitesi işlevi ve sosyal medya üzerinden reklam şansı sağlıyor. Fresh Starters yalnız değil. Divorcist diye bir platform daha var. Boşananlar için bağış mantığıyla çalışıyor. Üç çocuk annesi Emily Aronson da boşanınca ihtiyaçları için tıpkı düğününden önce yaptığı gibi alışveriş sitesi Amazon üzerinden bir ihtiyaç listesi hazırlayıp sosyal medyasından paylaşmış.

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

Olivia Dreizen Howell (soldaki) Fresh Starts’ı kardeşi Genevieve Dreizen ile kurdu.

HEDİYELEŞME KÜLTÜRÜ

20 yıldır konuşmadığı bir arkadaşı bile el uzatmış, Facebook’ta bu listeyi görünce ona 184 dolarlık tabure seti almış. Bu tür uygulamalar yalnızca kadınlara değil erkeklere de açık. Sadece kadınlar bu konsepti daha iyi ve hızlı anlamış durumda. Oyuncu Drew Barrymore geçen yıl programında boşanınca hediyeleşmek gerektiğini söylemişti.

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

Üstelik insanların boşanınca daha çok yardıma ihtiyacı oluyor. Evlenince, bebek yapınca, köpek sahiplenince hediye beklemeyi normalleştirdiysek, boşanınca hediyeleşmeyi neden normalleştirmeyelim ki?

Haberin Devamı

EMPERYALİZMİN ŞAKALARI...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken emperyalist güçlerin boyaları akmaya devam ediyor. Süper güçler adeta her geçen gün nasıl daha utanç verici oluruz yarışında gibi…

Rusya ile petrol alışverişini kesen ABD, uranyum için yaptırım uygulamadı. Çünkü Amerikan nükleer santralleri, Rusya’dan gelen uranyuma mecbur.

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

ABD eski first lady’si ve dışişleri bakanı Hillary Clinton, hastaneleri bombalayan Rusya’nın savaş suçu işlediğini söyledi. Kendisi ve kocasının döneminde bombalanan hastaneler ile ölenlerin suçu beyaz ve Avrupalı olmamalarıydı galiba.

Anket şirketi Rasmussen Reports’un son araştırmasına göre Avrupa’da daha büyük bir savaş çıkarsa ABD’nin katılmasını destekleyenlerin yüzde 66’sı yılda en az 200 bin dolar kazananlar. 30 bin dolardan az kazananların yüzde 37’si destekliyor. Zengin Amerikalılar, fakirlerin savaşa gönderilmesine razı görünüyor.

Boşananlar için yeni hayata başlama sektörü

Beyaz Saray, perşembe günü 30 TikTok yıldızına Ukrayna işgali üzerine Zoom’dan bilgilendirici toplantı düzenlemiş! TikTok ünlülerine ABD’nin bu işgaldeki stratejisi anlatılmış. Joe Biden, Ukraynalılara internet ünlüleri sayesinde yardım edeceğine inanıyor olmalı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder