Rükzan Sağır Brad Pitt neden etek giydi?
HABERİ PAYLAŞ

Brad Pitt neden etek giydi?

Brad Pitt, 2004’te oynadığı Truva filminin kostümlerinden çok etkilenmişti. Vogue dergisine verdiği röportajda “Seneye erkekler için etek moda olur. Antik Yunanlar hep etek giyiyordu” demişti. Geçen yıl da Esquire dergisindeki röportajında stili için tek kriterin ‘rahatlık’ olduğunu söylemişti. Etekten daha rahat bir kıyafetin olmadığı konusunda haklı. Ben kendi modasını başlattığını düşünmüştüm. Ama yanılmışım. Aslında bambaşka bir misyonu varmış! İklim krizine karşı bir duruş olarak etek giymiş. Sıcaklığın normallerin üstüne çıkıp 32 derece olduğu Berlin’de gündem tam da can alıcı aşırı hava olaylarıyken konuya kendi adına yapabileceği en etkili ve ters köşeden girmesi nereden baksak 10/10 hareket.

Haberin Devamı

Brad Pitt neden etek giydi

‘ESİNTİ İÇİN’

Kendisine “Neden etek giydin?” diye soran bir muhabire “Esinti için, esinti için” yanıtıyla aslında kırmızı halıda bir tür aktivizm başlatmış oldu. Bu arada bacaklarındaki dövmeler de çok ilgimi çekmişti. Bir gergedan yüzü ve insan kafatası olan dövmesi de yine iklim krizinin tehdit ettiği gergedanlar ve sıranın insanlara gelişini çağrıştırdı...

Bir dövmesinde de Fransızca ‘Hayat absürt’ anlamına gelen “absurdities de l’ existence” yazıyor. Bir diğerinde altı çocuğunun baş harfi var. Biri de Mevlana’nın “Doğru ile yanlışın ötesinde bir yer var, seninle orada buluşacağız” sözünün İngilizcesi...

HERKESİN İÇİNDE BİR ‘DEVEKUŞU EMMANUEL’ VARDIR

Bu hafta dünyanın en çok izlenen ve konuşulan isimlerinden biri, bir devekuşuydu. ABD’de Güney Florida’da bir koruma çiftliği sakini olan devekuşu Emmanuel, fenomen haline geldi. Bakıcısı Taylor Blake’in (29) çekip TikTok’a yüklediği videolar en az 1.5 milyon izleniyor. Öyle ki Blake, ünlü komedyen Jimmy Fallon’ın talk show’una bile konuk edildi.

Yedi yaşındaki Emmanuel’in alametifarikasını anlatıyorum. Blake, çiftlik hayatına dair günlük olarak eğitici videolar yayınlamak istedi. Ama telefonunu sabitleyip video çekmeye başladıktan kısa süre sonra Emmanuel gelip ekrana kafa atıyordu. Önce videolarının sabote edildiğini düşünen Blake, her seferinde yeniden çekiyordu. Ancak Emmanuel’in kadraja girip videoyu mahvettiği anları da yayınlamaya başladı.

Haberin Devamı

Brad Pitt neden etek giydi

CESARETİN SEMBOLÜ OLDU

Emmanuel, aslında devekuşu türünün akrabası, ‘emu’ olarak biliniyor. Dünyanın sahibi sayılacak kadar da eski. Tüylü dinozor olarak biliniyor. Bu tür, 2 milyon yıldır dünyada var. Emmanuel’in bizim bilmediğimiz birçok kadim sırra sahip olmadığını kim iddia edebilir? Biz insanların sadece 160 bin yıllık olduğunu hatırlayınca, onlardan öğrenecek çok şeyimiz var.

Her seferinde Blake arkadan, “Emmanuel, Emmanuel sakın, sakın yapma” derken sesleniyor. Emmanuel bu komutların tam aksi yönünde hareket ediyor. Laftan anlamayan devekuşu, bir anda ikonlaştı. Bazı videolarının izlenme oranı 23 milyonu geçti. Peki onu bu kadar ilgi çekici kılan ne olmuştu?

Çünkü günümüzde en çok parasosyal etkileşim hakim. Yani dijital mecralardaki sosyal gerçekliğin, dünya hakkında duruşumuzu yönlendirdiği ortak düşünce. Özellikle küçük çocuklu ve evcil hayvan sahibi izleyiciler, Emmanuel ve bakıcısı ile empati kurabildi. Dahası Emmanuel, meydan okumanın ve cesaretin sembolü olarak görüldü. Yönetilemez oluşu, kurallardan bunalan insanlara iyi geldi. Özellikle pandemideki karantina kuralları sonrası ilaç gibi geldi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder