Rükzan Sağır Cam tavanı kıran Rihanna 10 yıl sonra kendini görmek istediği yerde
HABERİ PAYLAŞ

Cam tavanı kıran Rihanna 10 yıl sonra kendini görmek istediği yerde

Barbadoslu milyarder şarkıcı ve modacı Rihanna, bebek bekliyor. Bu haber dünya gündemini salladı. Çünkü modern zamanların en çok örnek alınan kadını o. Rapçi ASAP Rocky ile yaklaşık iki yıldır birlikte olan Rihanna, 2008’de verdiği röportajda bugünlerin planını yaptığını söylemiş. İlk kez “10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıtı yerine getiren birine denk geldim! Rihanna, “Bu güzel bir soru. Çoktan bir aile ve kendi şirketlerimi kurmuş olmak istiyorum. Moda markası, makyaj markası kurmak ama hâlâ sevdiğim şeyleri, Tanrı’nın da lütfuyla daha büyük bir kapasitede yerine getirmek istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Gerçekten de iç giyim ve kozmetik markası Fenty’yi 2017’de kurdu ve yakaladığı başarı ile milyarder oldu. Şu an dünyanın en zengin kadın müzisyeni o! ‘Sırrım rol yapmak’ Başarısının sırrını da saklamıyor. İnternette ‘en iyi hayat tavsiyeleri’ listesinde yer alan bir konuşması var. “Her gün korkusuz olup aynı zamanda nasıl kendiniz kalabiliyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt veriyor: “Her gün öyle olmadığın halde korkusuz hissetmek istiyorsan öyleymiş gibi yapacaksın.

Bu kadar basit. Kimsenin seni çabalarken ter döktüğünü görmesine izin vermene gerek yok. Çok çalışmalısın. Uykusuz geceler geçirmek, pes etmemek ve kendini kaybetmemek için de molalar vermen gerekiyor. Gerçi kendime izin verme konusunda ben de iyi değilim.” Altı yıldır albüm çıkarmayan Rihanna, şu an ninni albümü bile çıkarsa razı gelecek hayranlarını bir süre daha bekletecek. Gençlik avantajı Bebek bakım ürünleri ve zıbın koleksiyonu çıkarma ihtimali, albüm çıkarma ihtimalinden daha fazla…

Çünkü ihtiyacı yok. Rihanna, ‘cam tavanı’ kırarak moda ve güzellik dünyasında devrim yarattı. Daha önce rapçi ve milyarder prodüktörler Jay Z, Kanye West ve Dr. Dre’nin yaptığını yapan ilk kadın oldu. Adını markalaştırdı ve markasını bir hayat tarzına dönüştürdü. Moda ve güzellik dünyasında hakim kalıpları yıktı, ürünleri ile her beden, renk ve ırktan kadını kucaklayan bir imparatorluk kurdu. Henüz 33 yaşında, onlarca hit şarkısı ve ödülü var. İstediğinde müziğe dönebilecek kadar genç.

Haberin Devamı

OTOMATİK PİLOT KAZA YAPARSA SUÇLU KİM OLACAK?

İngiltere’de hükümet, sürücüsüz kullanılabilen araçlarla ilgili kanun düzenlemesi hazırlıyor. Çünkü her ne kadar akıllı sürüş teknolojisi kullanılsa da otomatik pilottayken de araçlar kaza yapabiliyor. İngiliz kanun yapıcılar, oto-pilot modundayken yapılan kazadan sürücünün sorumlu tutulmamasını istiyor.

Araca atanan sürücü, şoför koltuğunda oturmak zorunda. Ehliyet ve sigorta taşımak, alkol limitini aşmamak, kemerini takmak gibi zorunluluklardan da muaf tutulmayacak ve gerektiğinde kontrolü eline almaya hazır olacak. Ancak bu durum oto-pilottayken hız cezaları, tehlikeli sürüş veya kırmızı ışıkta geçme cezalarının da sayılmaması anlamına geliyor.

Kanun bu noktada tıkanıyor. Oto-pilot özelliği olmayan diğer araçlara haksızlık olacak. Bir yandan motorlu araçlar örgütleri de karşı çıkıyor. “Sürücüleri ellerini direksiyondan çekmeye yönlendirmek için henüz çok erken. Bu sistemler henüz düzenlenmedi” diyorlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder